Αρχική Νέα Τοπικά ΟΧΙ Βροντάδου στη δομή Μηταράκη στο Θόλος

ΟΧΙ Βροντάδου στη δομή Μηταράκη στο Θόλος

216

Προσηλωμένο στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου για τη δημιουργία μιας μικρής δομής στο νησί μας, χωρητικότητας 500 ατόμων, μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση, είναι το Τοπικό Συμβούλιο Βροντάδου που το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, 29/1/21, προχώρησε σε συνεδρίαση (διαδικτυακά) μετά την πρόταση του υπουργείου Μετανάστευσης για Νέα Κλειστή Δομή στο Θόλος.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος και ο Αντιδήμαρχος Ομηρούπολης Ισίδωρος Ντομάτας και τοποθετήθηκαν πάνω στο θέμα.

Αφού τοποθετήθηκαν όλοι οι Τοπικοί Σύμβουλοι δηλώνονται τα ακόλουθα:
1.Το Τοπικό Συμβούλιο του Βροντάδου τίθεται ενάντια στην δημιουργία δομής προσφύγων και μεταναστών στο Θόλος και οπουδήποτε στο νησί μας πέραν αυτής για την καταγραφή και ταυτοποίηση.
2.Ζητά την αποσυμφόρηση του νησιού και φυσικά το κλείσιμο της ΒΙΑΛ.
3. Η «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» να είναι ουσιαστική για την αντιμετώπιση της πολύ ευαίσθητης εθνικά περιοχής μας .
4.Την κατάργηση του εθνικά επικίνδυνου γεωγραφικού προσδιορισμού.
5.Την ανθρώπινη αντιμετώπιση των προσφύγων και μεταναστών και την συνακόλουθη κατανόηση των τοπικών κοινωνιών.
6.Την επανεξέταση της απόφασης αυτής, που θίγει ευθέως το πιο ευαίσθητο και συνάμα δημιουργικό κομμάτι του νησιού μας, τις οικογένειες των ναυτικών μας, που το μεγαλύτερο μέρος διαμένει σε αυτές τις περιοχές. Ο Βροντάδος, η Λαγκάδα, η Συκιάδα και τα Καρδάμυλα μαζί με τις Οινούσσες έχουν δημιουργήσει το «Μέγα Κράτος της Θάλασσας» για το οποίο η ηγεσία του τόπου από τη μια επαίρεται και από την άλλη δεν τους λογαριάζει. Η δημιουργία της δομής είναι το επαίσχυντο «ευχαριστώ» σε όλους αυτούς τους εργάτες της θάλασσας, συνταξιούχους και εν ενεργεία του δαμάζοντας τους ωκεανούς κατέθεσαν τη ζωή τους για τον τόπο μας και την ανάπτυξή του.
7.Καλούμε το Δήμαρχο και τη συμπολίτευση να τηρήσουν τις ειλημμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι να ανοίγουν κερκόπορτες για νέα δομή, καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει θέση απέναντι σε αυτήν την απόφαση.
8.Υπενθυμίζουμε ότι η περιοχή είναι γνωστή για τους αγώνες της ενάντια σε αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην της τοπικής κοινωνίας.
9. Στηρίζουμε το κείμενο της Συντονικής Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων της Χίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔήλωση Α. Μιχαηλίδη για την απόφαση δημιουργίας νέου ΚΥΤ στο Θόλος
Επόμενο άρθρο« Παιδιά πρόσφυγες στην Ελλάδα: πολιτικές αποκλεισμού στην εκπαίδευση»