Αρχική Νέα Τοπικά Ολική επαναφορά στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού- επιστρέφει η Προϊσταμένη, αντιπαράθεση Μηταράκη- Μιχαηλίδη

Ολική επαναφορά στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού- επιστρέφει η Προϊσταμένη, αντιπαράθεση Μηταράκη- Μιχαηλίδη

221

Αναστέλλουν την κινητοποίησή τους οι νεφροπαθείς στη Χίο, μετά την ικανοποίηση του αιτήματός του για επιστροφή στα καθήκοντά της, τής προϊσταμένης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Σκυλίτσειο Γενικό Νοσοκομείο Χίου.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Αιγαίου ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Χίου Γιώργος Δρίζος, ενημερώθηκε ότι μετά από παρέμβαση του βουλευτή Χίου- υπουργού μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, η Διοίκηση του Νοσοκομείου υπαναχώρησε και δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση της προϊσταμένης που είχε γίνει λόγω ευθιξίας στο τέλος του Φεβρουαρίου (και που υπήρξε τότε η άμεση αντίδραση του ΣΕΣΝΟΧ)
Πράγματι με δελτίο τύπου του υπουργού σημειώνεται ότι:
«Μετά από παρέμβαση του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Χίου και Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, η προϊσταμένη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Χίου επιστρέφει άμεσα στην θέση της και στα πολύ σημαντικά καθήκοντά της. Το ζήτημα που προέκυψε, λύθηκε σήμερα μετά από συζήτηση, αμοιβαία κατανόηση αλλά και επιβεβαίωση πως η κανονικότητα της λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού αλλά και η υγεία των ασθενών είναι πρώτη προτεραιότητα όλων».

Αντιπαράθεση Μηταράκη- Μιχαηλίδη
Στη συνέχεια το δελτίο τύπου από το γραφείο του κ. Μηταράκη στρέφεται κατά του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη (που το αίτημα του Συλλόγου Νεφροπαθών το κατέθεσε ως Αναφορά στον Υπουργό Υγείας), σημειώνοντας:
«Αυτή την δύσκολη κατάσταση έσπευσε δυστυχώς ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χίου κ. Α. Μιχαηλίδης να εκμεταλλευτεί με τον πιο σκαιό τρόπο, προσπαθώντας να μετατρέψει ένα ζήτημα το οποίο αφορά τόσο την ποιότητα αλλά και την ασφάλεια των ζωών των ασθενών, σε αντικείμενο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης. Συνιστούμε στον κ. Μιχαηλίδη να σταματήσει να χρησιμοποιεί την Δημόσια Υγεία ως πολιτικό εργαλείο και να επικεντρωθεί αντ’ αυτού στην επίλυση των προβλημάτων με παραγωγικό τρόπο, αλλιώς κινδυνεύει να μετατραπεί σε «Πολάκη της Χίου».

Απάντηση Μιχαηλίδη
“Η δήλωση του κ. Μηταράκη προδίδει πως προφανώς βρίσκεται σε τρικυμία εν κρανίω”, ανταπαντά ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.
“Η δική μας προτροπή για την ανάγκη εξεύρεσης λύσης σε ένα σοβαρό ζήτημα, όπως η ομαλή λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού, χαρακτηρίστηκε από τον κ. Μηταράκη ως προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης, παρότι η χθεσινή μου δήλωση ουδεμία κομματική ή πολιτική αναφορά είχε.
Η παρέμβασή μας ήρθε ως αντίδραση σε επιστολή ενός συλλογικού φορέα, του Συλλόγου Νεφροπαθών, την οποία προωθήσαμε με αυστηρά θεσμικό τρόπο, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου δηλαδή, στον αρμόδιο Υπουργό.
Ο ίδιος ο κ. Μηταράκης είναι που ως άλλος Μαυρογιαλούρος, «μετά από παρέμβαση του πολιτικού γραφείου του», έσπευσε να διαφημίσει και να πανηγυρίσει την επίλυση του ζητήματος στο νοσοκομείο.
Ποια αρμοδιότητα ή ιδιότητά του άραγε του έδωσε αυτό το δικαίωμα;”, καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/voreio_aigaio/chios

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Χίου στηρίζει τον Ναυτικό Όμιλο Χίου
Επόμενο άρθροΚλειστό το Δημαρχιακό Μέγαρο λόγω κρούσματος κορονοϊού