Αρχική Νέα Τοπικά Πλωτές προβλήτες στα Ψαρά, πρώτο τεστ με τα σκάφη της Aegean Regatta

Πλωτές προβλήτες στα Ψαρά, πρώτο τεστ με τα σκάφη της Aegean Regatta

703

Αλλη μια παρέμβαση που αναβαθμίζει σε σημαντικό βαθμό τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα ελλιμενιζόμενα σκάφη, κυρίως τα τουριστικά, στο λιμένα των Ψαρών ολοκληρώθηκε πρόσφατα με την εγκατάσταση πλωτών προβλητών.
Μια καλή ευκαιρία για τη χρήση τους θα είναι η σημερινή μέρα, όπου σταδιακά αναμένονται στα Ψαρά τα 59 σκάφη που παίρνουν μέρος στην “Aegean Regatta 2019” και που στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης, 21/8, ξεκίνησαν από το Πλωμάρι για να διανύσουν απόσταση 48 περίπου μιλίων από το Πλωμάρι μέχρι τα Ψαρά.
Το έργο με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση πλωτών προβλητών στο Λιμένα Ψαρών», συνολικού προϋπολογισμού 74.412,00€ χρηματοδοτήθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου και ανήκει στην κατηγορία των λιμενικών έργων.
Η νέα πλωτή εξέδρα, που είναι πιστοποιημένη από αναγνωρισμένο νηογνώμονα, έχει μήκος 36m και πλάτος 2,5m, οι πλωτήρες είναι κατασκευασμένοι από σωλήνες πολυαιθυλενίου ενώ το δάπεδο είναι επενδυμένο με ξύλο ιρόκο.
Της υλοποίησης του έργου προηγήθηκαν επίπονες και ιδιαίτερα χρονοβόρες διαδικασίες προετοιμασίας και ωρίμανσης ενώ η δημοπράτησή του έγινε στις 21 Ιανουαρίου του 2019.
Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών, με δελτίο τύπου, εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες του στον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου καθώς και στον Δ/ντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου για την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού για το νησί μας έργου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Ν. Μηταράκη με ταμείο δημοσιογράφων
Επόμενο άρθροΧρ. Γιαννόπαπα ομιλία για το διάστημα και τα οφέλη του