Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Προκήρυξη διαγωνισμού πρόσληψης 370 συμβασιούχων για 3+3 χρόνια από το Υπουργείο Μετανάστευσης...

Προκήρυξη διαγωνισμού πρόσληψης 370 συμβασιούχων για 3+3 χρόνια από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

613

Στην πρόσληψη 370 ατόμων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, με διάρκεια τρία έτη και δυνατότητα παράτασης για επιπλέον τρία έτη, προχωρά το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
Η έναρξη υποβολής αιτήσεων και η σχετική διαδικασία, η οποία θα γίνει αποκλειστικά ηλεκτρονικά, αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του Νοεμβρίου.
Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Υπουργείου οι προσλήψεις γίνονται “στο πλαίσιο της ανάκτησης του ελέγχου λειτουργίας στα ΚΥΤ και τις δομές της χώρας”.
Στην συνοπτική παρουσίαση των ειδικοτήτων που θα προκηρυχθούν, δυστυχώς δεν υπάρχουν αυτές που αφορούν τον τομέα της υγείας, που σίγουρα δεν καλύπτονται από δύο θέσεις γιατρούς με δίμηνες συμβάσεις που θα προκηρύξει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αναφέρεται επίσης πως για τις προσλήψεις που αφορούν τα ΚΥΤ και τις δομές φιλοξενίας προβλέπεται υποχρεωτικά η ύπαρξη εντοπιότητας των υποψηφίων, σε επίπεδο Δήμου.

Πληροφορίες για τις θέσεις
“Η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού (π.χ. πληροφορικής, οικονομικού, διοικητικού, νομικών, αρχιτεκτόνων, μηχανικών κ.α.) αλλά και γενικών καθηκόντων καθίσταται αναγκαία για την καλύτερη λειτουργία των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, των δομών φιλοξενίας στην ενδοχώρα και των νέων υπηρεσιών του Υπουργείου (Τεχνική Υπηρεσία, Ειδικές Γραμματείες).

Παράλληλα, προβλέπεται πρόσληψη 44 ατόμων με εξειδίκευση στην πληροφορική (εκ των οποίων οι 39 στα ΚΥΤ και τις δομές φιλοξενίας της χώρας), η οποία θα επιταχύνει την διαδικασία ψηφιοποίησης της λειτουργίας των δομών και της διαδικασίας ασύλου και θα βελτιώσει τις συνθήκες ασφαλείας καθώς θα αναλάβουν την εφαρμογή των νέων πληροφοριακών συστημάτων που ήδη έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται.

Με προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 217 ατόμων Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, 66 ατόμων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 87 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, προκηρύσσονται 60 θέσεις για προσωπικό στα έξι ΚΥΤ της χώρας, 170 θέσεις για τις δομές στην ενδοχώρα και 140 θέσεις για τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρογράμματα Ψυχικής Υγείας από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, δηλώσεις συμμετοχής
Επόμενο άρθροΕίναι πολλά τα λεφτά! Χρηματοδότηση ΕΕ για νέες κλειστές δομές σε Κω, Σάμο και Λέρο