Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Προσφυγικό: Νησιώτες του Βορείου Αιγαίου διαμαρτυρήθηκαν έξω από τη Βουλή

Προσφυγικό: Νησιώτες του Βορείου Αιγαίου διαμαρτυρήθηκαν έξω από τη Βουλή

194

Περίπου 200 κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας να μην εφαρμοστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για επίταξη ιδιοκτησιων.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: https://www.news247.gr/

Με επικεφαλής τους δημάρχους Σάμου Λέσβου Χίου, αλλά και με τον Περιφερειάρχη Βόρειου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη, νησιώτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Β. Σοφίας, ενώ είχε προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς για το προσφυγικό.

Οι δήμαρχοι και ο Περιφερειάρχης αρνούνται να συμμετέχουν στην σύσκεψη διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει περιοχές με σκοπό να κατασκευάσει κλειστά κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.

Έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών νησιώτες του Βορείου Αιγαίου
Έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών νησιώτες του Βορείου Αιγαίου

Αντιδρώντας στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε πως αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της με την κυβέρνηση μέχρι να γίνει ανάκληση. Με ψήφισμα που εκδόθηκε μετά την έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου το απόγευμα της Τρίτης η Περιφέρεια καταδίκασε την ΠΝΠ ως αντιδημοκρατική ενέργεια και προανήγγειλε προσφυγή εναντίον της στα αρμόδια δικαστήρια.

Έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών νησιώτες του Βορείου Αιγαίου
Έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών νησιώτες του Βορείου Αιγαίου

Οι περίπου 200 νησιώτες διαδήλωσαν, με πανό και σημαίες, με αποτέλεσμα να κλείσει για αρκετή ώρα η λωρίδα της ανόδου από το Σύνταγμα προς τον Ευαγγελισμό.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι νησιώτες έδιωξαν Κασιδιάρη και Λαγό – “Έξω οι δολοφόνοι”
Επόμενο άρθροΔίκτυο Πολιτών Χίου για Κλειστές Δομές: Οι πρακτικές της Κυβέρνησης οδηγούν την κοινωνία σε επικίνδυνα για τη δημοκρατία πεδία