Αρχική Απόψεις Aρθρα Νίκος Ροδίτης: Λίγη προσοχή από το υπ. Παιδείας για τα ΕΠΑ.Λ των...

Νίκος Ροδίτης: Λίγη προσοχή από το υπ. Παιδείας για τα ΕΠΑ.Λ των νησιών

112

Καλή μας σεζόν!
Χωρίς πολλά λόγια πάμε στο σημερινό θέμα μας.
Ανάστατες είναι οι τοπικές κοινωνίες των νησιών μας, καθώς το υπουργείο Παιδείας καταργεί κάποια οικονομικά και αλλά τμήματα σε μερικά επαγγελματικά λύκεια επειδή ως γνωστό είναι λίγοι οι μαθητές…
Συγκεκριμένα για το νησί της Χίου δεν εγκρίθηκαν πριν 2 εβδομάδες για να λειτουργήσουν φέτος τα εξής τμήματα:
1. Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού της Γ΄ Τάξης του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου.
2. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής της Γ΄ Τάξης του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου.
3. Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων της Γ΄ Τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Χίου.
4. Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού της Γ΄ Τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Χίου.
5. Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ της Γ΄ Τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Χίου.
6. Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας της Β΄ Τάξης του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων.
7. Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών της Γ΄ Τάξης του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων.
Ειδικά για το χωριό των Καρδαμύλων το πλήγμα είναι μεγάλο, γιατί στέλνουν τα παιδιά στο ΕΠΑΛ της πόλης, μια ώρα δρόμος με αμάξι.
Στην ουσία είναι σαν να τους λένε να φύγουν από το χωριό τους… Γι’αυτό στα Καρδάμυλα έχουμε μεγάλες διαμαρτυρίες, μια βδομάδα δεν άνοιξε κανένα σχολείο εκεί, έκαναν κατάληψη οι γονείς.
Ενώ δεν ξέρουμε αυτή την ώρα που μας διαβάζετε αν διόρθωσε κάτι το υπουργείο, καθώς είπε πως θα επανεξετάσει την λειτουργία δυο τμημάτων.
Η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ πάντως συμπαραστέκεται στον αγώνα των μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ του νησιού.
Και αναφέρει η ανακοίνωση της: «Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης εκφράζεται έντονα και στο χώρο της Εκπαίδευσης. Η “κανονικότητα” της κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας πέρα από τις χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών, την υποχρηματοδότηση των σχολείων, χτυπά ιδιαίτερα το χώρο της Τεχνικής Εκπαίδευσης. Το ΚΚΕ έγκαιρα το προηγούμενο διάστημα είχε κάνει επερώτηση στη Βουλή για το θέμα τις κατάργησης δεκάδων ολιγομελών τμημάτων, τομέων και ειδικοτήτων. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ βρίσκεται στο πλευρό όσων πλήττονται από αυτή τη πολιτική διεκδικώντας: Να αναβαθμιστούν και να παραμείνουν όλες οι ειδικότητες στα ΕΠΑΛ. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Να εξασφαλιστούν τα δικαιώματά των εργαζόμενων εκπαιδευτικών. Οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί έμποροι και αγρότες, οι γυναίκες χρειάζεται να απαντήσουν δυναμικά ενάντια στην πολιτική της υποβάθμισης της παιδείας, που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και επιτάσσει μισομορφωμένους νέους χωρίς εργασιακά δικαιώματα».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΟ ΚΑΡΦΙ, 30/09/2017

ΚΑΡΦΙ από το Αιγαίο
Γράφει από τη Χίο ο Νίκος Ροδίτης

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση των βουλευτών Β. Αιγαίου ΣΥΡΙΖΑ με τον αν. υπουργό Ν. Τόσκα
Επόμενο άρθροΟικογένειες και κατοικίες Ελλήνων στη Σμύρνη, εκδήλωση με ομιλητή το Β. Αγιαννίδη