Αρχική Απόψεις Aρθρα Νίκος Ροδίτης στο ΚΑΡΦΙ: Σ.Ζαριανόπουλος: Από την ιστορία διδασκόμαστε…

Νίκος Ροδίτης στο ΚΑΡΦΙ: Σ.Ζαριανόπουλος: Από την ιστορία διδασκόμαστε…

120

Καρφί από το Αιγαίο

Γράφει από τη Χίο ο Νίκος Ροδίτης

Σ.Ζαριανόπουλος: Από την ιστορία διδασκόμαστε…

Τη Χίο επισκέφτηκε την προηγούμενη βδομάδα ο ευρωβουλευτής του Κομμουνιστικού κόμματος, Σωτήρης Ζαριανόπουλος.
Ο κ. Ζαριανόπουλος πήγε σε χώρους δουλειάς, πραγματοποίησε πολιτική ομιλία στην αίθουσα της περιφερειακής ενότητας Χίου, ενώ  ενδιάμεσα έδωσε και συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ του νησιού, όπου εκεί  «βρέθηκε»και η στήλη μας.
Του θέσαμε τα εξής  εύλογα ερωτήματα για το «Κ» και κάποια κομμάτια από την απάντηση του έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε σήμερα!

Κύριε ευρωβουλευτά, είναι γνωστή και σταθερή η στάση του ΚΚΕ για έξοδο από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Ωστόσο όμως θα μπορούσε η Ελλάδα μόνη της; Και τι μπορεί να κάνει σε μια υποτιθέμενη επίθεση της Τουρκίας;

«Τίθεται από πολλούς, και καλόπιστο κόσμο, καλά αυτά που λέτε αλλά τι θα γίνει αν μείνουμε μόνοι μας και εκτός ΕΕ.Θυμίζουμε όχι μονάχα τις δραματικέςσυνέπειες όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και  ποιος είναι σήμερα ο αγροτικός πληθυσμός, τη διαρκή μείωση των εργατικών δικαιωμάτων, την ανεργία.
Βάζουμε όμως ακόμα ένα ζήτημα. Το νέο παραμύθι που θα πλασαριστεί από όλα τα κόμματα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, είναι πως θα πρέπει να προλάβουμε να μείνουμε στην Ευρώπη της 1ης ταχύτητας και όχι στην περιφέρεια.
Αυτό καταλαβαίνει ο καθένας τι σημαίνει. Νέες ακόμα μεγαλύτερες λαϊκές θυσίες. Εμείς ως ΚΚΕ το συνδέουμε το έξω από την ΕΕ με το ζήτημα της αλλαγής οικονομίας και  εξουσίας στον τόπο μας. Από μόνο του δεν λύνεται το πρόβλημα.

Για την Τουρκία

Το 1940, στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο και στον ελληνοιταλικό  ποιον είχε η Ελλάδα δίπλα της; κανένα ουσιαστικά. Την ιστορία δεν την έχουμε να την μαθαίνουμε και να την παπαγαλίζουμε και μετά από λίγο να την ξεχνάμε. Αλλά πρέπει να διδασκόμαστε.Που στηρίζεται για παράδειγμα σήμερα η Τουρκία και αμφισβητεί σύνορα.
Στο γεγονός ότι το ΝΑΤΟ σήμερα δεν αναγνωρίζει σύνορα…Στο γεγονός  ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο του άλλου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ , του Κώστα Παπαδάκη, απάντησε ότι για τα θαλάσσια  σύνορα δεν ξέρουμε τι θέση έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Όσο η χώρα μας και αυτό έχει αποδείξει η ιστορία· επαφίεται για την προστασία των συνόρων της, σε αυτούς τους ίδιους που αμφισβητούν τα σύνορα, που αλλάζουν σύνορα όπως κάνουνε και στη μέση ανατολή, για τα δικά τους συμφέροντα τα ενεργειακά κτλ., καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει καμία διασφάλιση για το λαό μας.»

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση Παγχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ: ο ρατσισμός της διαφορετικότητας
Επόμενο άρθροΔιαμαρτυρία για την ευρωτουρκική συμφωνία για πρόσφυγες από τους Αλληλέγγυους στη Χίο