Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Σημαντικά κενά σε προσωπικό στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς- Καταγγελία Π. Καμπούρη (video)

Σημαντικά κενά σε προσωπικό στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς- Καταγγελία Π. Καμπούρη (video)

113

Σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό εντοπίζονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Χίου, με την κατάσταση να γίνεται ακόμα χειρότερη από τις 15 Μαΐου όταν λήγουν οι δίμηνες συμβάσεις και θα υπάρχουν συνολικά 11 κενές θέσεις.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για τη Χίο» και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Παντελής Καμπούρης κατήγγειλε για έλλειψη προγραμματισμού τη Δημοτική Αρχή, αφού παρά το ότι από τα Χριστούγεννα είχαν προγραμματίσει να γίνουν 5 προσλήψεις βρεφονηπιοκόμων μέσω ΕΣΠΑ αυτές δεν προχώρησαν λόγω «οικονομικής αδυναμίας».

«Τη στιγμή που τα εκατομμύρια περνούν σαν σαΐτες στο Δήμο, δεν είναι δυνατόν να μην έχει χρήματα για να προσλάβει προσωπικό για τους παιδικούς σταθμούς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπούρης, επιρρίπτοντας ευθύνες και στην Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου.

Την ζοφερή κατάσταση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς την περιγράφει με έγγραφό της η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης και Παιδείας Μαρία Σινάγκη, το οποίο κατατέθηκε και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.
«…Όπως αναφέραμε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς αυξάνονται από μήνα σε μήνα. Από τις αρχές της σχολικής χρονιάς ο διοικητικός έλεγχος της ΕΕΤΑΑ με σχετικό έγγραφό του (18-11-2022) είχε διαπιστώσει ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε σύνολο 9 υπαλλήλων βάσει του κανονισμού λειτουργίας. Συμφωνήσαμε να καλύψουμε τις επτά θέσεις, λόγω περιορισμένων οικονομικών και κρίνοντας τις 2 εκ των 9 θέσεων όχι τόσο απαραίτητες.
Στο διάστημα αυτό μέχρι σήμερα προσλάβαμε μέσω ΕΣΠΑ 2 ΤΕ Βρεφονηπιοκόμους και έκτοτε με δίμηνα καλύπταμε τις 5 κενές θέσεις. Όμως στη δεδομένη στιγμή οι δίμηνες συμβάσεις τελειώνουν στις 15 Μαΐου, μην μπορώντας να επαναλάβουμε ανάλογη διαδικασία. Επιπλέον προέκυψαν άλλα 4 κενά από υπαλλήλους λόγω εγκυμοσύνης και εντός του μηνός 2 εκπαιδευτικοί που εργάζονται με κοινωφελή εργασία θα ξεκινήσουν το μηνιαίο σεμινάριο, οπότε θα απουσιάζουν και αυτοί.
«Από την υπηρεσία συνολικά δηλαδή 11 θέσεις παραμένουν κενές για το μήνα Μάιο με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία των δομών μας», σημειώνει η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη στην αρμόδια Διεύθυνση του Δήμου.
Σημειώνει εξάλλου πως οι εκπαιδευτικοί δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στα ωράρια (7.00-16.00) αλλά και στα καθήκοντά τους.

«Πολύ σύντομα θεωρώ ότι θα ξεκινήσουν τα παράπονα από τους γονείς και όσον αφορά την ασφάλεια των παιδιών και ως προς τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των δομών, που αναγκαστικά θα γίνει, εάν δεν υπάρξει άμεση πρόσληψη προσωπικού», σημειώνεται στο έγγραφο που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Νομικό πρόσωπο αναζητά βρεφονηπιοκόμους να εργαστούν με «μπλοκάκι» έτσι ώστε να ξεπεράσουν το θέμα της μη πρόσληψης προσωπικού λόγω του ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, όπου απαγορεύονται οι προσλήψεις από την προκήρυξη των εκλογών μέχρι και το σχηματισμό Κυβέρνησης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΘεατροποιοί Χίου: Παρουσιάζουν δύο έργα του Αλ. Παπαδιαμαντή (video)- ΑΝΑΒΟΛΗ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ
Επόμενο άρθροΔΕΕΠ Χίου της ΝΔ: Τιμητική εκδήλωση για τους πρώην βουλευτές του κόμματος- ποιοι είναι από το 1974 μέχρι σήμερα