Αρχική Νέα Τοπικά ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χίου για προσφυγικό: χαμηλοί τόνοι χωρίς εντάσεις, πανικό και μικροπολιτικές...

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χίου για προσφυγικό: χαμηλοί τόνοι χωρίς εντάσεις, πανικό και μικροπολιτικές σκοπιμότητες

66

Ανακοίνωση Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου
Χίος 12-6-2017

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου έχει δημόσια τοποθετηθεί επανειλημμένα και από πολύ νωρίς σχετικά με την διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού στον τόπο μας, έχουμε καταθέσει προτάσεις τις οποίες έχουμε επικαιροποιήσει λόγω των δεδομένων.
Έχουμε τονίσει ότι για να υπάρξει αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, χρειάζεται ψυχραιμία, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και προπάντων χαμηλούς τόνους χωρίς εντάσεις, πανικό και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Αναγκαίο είναι να είχε ήδη βρεθεί ένα κοινό πεδίο συζήτησης και κάποιας συμβιβαστικής λύσης, όπως σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.
Μετά από πολύ καιρό και χάσιμο χρόνου έχει αρχίσει να φαίνεται η πιθανότητα λύσης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό στον τόπο μας. Η Δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου είναι απαραίτητη, αν θέλουμε να λέμε αλήθεια και αν θέλουμε να λύνουμε θέματα αντί να τα αφήνουμε να μεγεθύνονται. Έχουμε ξαναπεί ότι η υπεύθυνη στάση οφείλει να προσπαθεί να δίνει λύσεις και εμείς αυτό κάνουμε.Αρνητική εντύπωση και έκπληξη βέβαια μας προκαλεί η άρνηση του ηγουμενοσυμβουλίου να παραχωρήσει για 4 μήνες το Μερσυνίδι, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο την ομαλότητα και την ηρεμία στην Χίο.
Βέβαια όπως πάντα υπάρχουν ακραίες φωνές συνεπικουρούμενες από μερίδα τοπικών ΜΜΕ που φοβίζουν, πυροδοτούν εντάσεις με απώτερο στόχο το μπάχαλο. Γιατί πως αλλιώς να κρίνουμε την στάση της γνωστής αυθαίρετης επιτροπής που προτρέπει σε ξεσηκωμό για αδιευκρίνιστο λόγο και χωρίς καμία πρόταση. Είναι φανερό ότι χωρίς το προσφυγικό πρώτη είδηση στον τοπικό τύπο, δεν θα έχουν ρόλο και προβολή.
Αυτά δίνουν την εντύπωση ότι κάποιοι επιδιώκουν το αδιέξοδο. Είναι οι ίδιοι που τάχα νοιάζονται για τον τόπο και την ανάπτυξη του,αλλά κατά τα άλλα κάνουν τα πάντα για να σαμποτάρουν κάθε προσπάθεια.
Εμείς δεν πιστέψαμε ποτέ ότι δεν υπάρχει λύση και αυτή πρέπει να δοθεί τάχιστα πριν να έχουμε άσχημα τετελεσμένα. Η Σούδα πρέπει να κλείσει άμεσα και να σταματήσει αυτή η κατάντια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας τόσο των προσφύγων-μεταναστών όσο και των περιοίκων που δεν φταίνε σε τίποτα να ταλαιπωρούνται.
Αδιέξοδα δεν υπάρχουν μόνο αδιέξοδες λογικές.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑναβολή Πανελλαδικών Εξετάσεων σε Λέσβο και Χίο, λόγω σεισμού σε Πλωμάρι
Επόμενο άρθροΑναβολή Πανελλαδικών Εξετάσεων σε Λέσβο και Χίο, στις 14/6/17, κλειστά και τα δημοτικά