Στον φιλόξενο αύλειο χώρο του Μουσείου Μαστίχας στη Χίο μεταφέρονται σήμερα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του 7ου Μουσικού φεστιβάλ Χίου, ενώ στα βόρεια του νησιού ο Πολιτιστικός Σύλλογος στο χωριό Αμάδες που φέτος κλείνει 40 χρόνια δράσης διοργανώνει αφήγηση παραμυθιών και στη Βολισσό, που σύμφωνα με την παράδοση πέρασε ο Ομηρος ένα παλιό μπακάλικο φιλοξενεί τα έργα 10 καλλιτεχνών που ζουν ή κάνουν διακοπές στο χωριό.
Μουσείο Μαστίχας
Τα έβδομα γενέθλια του γιορτάζει φέτος το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου. Και μετά την συναυλία το βράδυ της πανσελήνου συνεχίζει σήμερα και αύριο Παρασκευή, στις 9.00 το βράδυ στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.
Θα γίνει μουσική αφήγηση του λογοτεχνικού έργου του Δημητρίου Βικέλα “Λουκῆς Λάρας”
Την Μουσική σύνθεση, σύλληψη ιδέας και σκηνοθετική επιμέλεια έχει κάνει ο Λευτέρης Βενιάδης.
Επίσης ο Δημήτρης Χαλιώτης έχει κάνει την Δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθετική επιμέλεια.
Παίζει ο Κώστας Μπερικόπουλος, στην ανδρική φωνή ο Nίκος Ζιάζιαρης και ο Αλέξανδρος Μποτίνης στο Βιολοντσέλο.
40 χρόνια Σύλλογος Αμαδιανών
Για όσους βρεθούν βορειοανατολικά και μετά τα Καρδάμυλα, στο χωριό Αμάδες ο πολιτιστικός σύλλογος γιορτάζει τα 40 χρόνια δράσης του παρουσιάζοντας στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία του χωριού τα «Παραμύθια με Ουρά» σε Αφήγηση: Ανεζούλας Κατσιμπίρη,
Τραγούδι, μουσική οι: Θεοδώρα Παπαδοπούλου, Γιώργος Τσιβής.
ενώ αύριο το πρωί ο σύλλογος καλεί τους κατοίκους να καθαρίσουν την παραλία του χωριού.
Στην πλατεία Πυθώνα- Βολισσός
Και από τις Αμάδες στη Βολισσό, στα ΒΔ όπου μέχρι τις 22 Αυγούστου στο παλιό μπακάλικο του χωριού στην πλατεία του Πυθώνα, 10 καλλιτέχνες από διαφορετικούς ορίζοντες, εθνικότητες, κλάδους συναντώνται στην έκθεση “Γείτονες του Ομήρου”.
Οι καλλιτέχνες που λαβαίνουν μέρος σ’ αυτήν την έκθεση γειτονεύουν, διαχρονικά, με τον Όμηρο.
Τα εκτιθέμενα έργα εμπνέονται από το χώμα ως υλικό ή το τοπίο. Διασταυρώνονται στοιχεία από την μυθολογία, λ.χ. την θηλυκότητα της Κυβέλης, εικόνες από ιστορίες, από μορφές διαμορφωμένες από χώμα, λάσπη και πέτρες.
Η έκθεση είναι καθημερινά επισκέψιμη από τις 7.00 έως τις 10.00 το βράδυ.
“Ηλιοι” στο Περιβόλι
Τέλος στον όμορφο πολυχώρο ΠΕΡΙΒΟΛΙ στο μαγευτικό Κάμπο της Χίου μέχρι την Κυριακή πραγματοποιείται η έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Σούττη με θέμα ««ΗΛΙΟΙ».