Αρχική Νέα Τοπικά Στο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Χίου υπόθεση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Γ. Στεβή

Στο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Χίου υπόθεση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Γ. Στεβή

0
Στο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Χίου υπόθεση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Γ. Στεβή

Επτά άτομα θα βρεθούν αύριο Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023, κατηγορούμενα για συκοφαντική δυσφήμηση μέσω διαδικτύου και Τύπου του διευθυντή της ιστοσελίδας astraparis.gr Γιάννη Στεβή.

Το τριμελές πλημμελειοδικείο Χίου θα εξετάσει μια υπόθεση που ανάγεται στο 2019, όταν μετά από δημοσίευμα για την “Κιβωτό του Κόσμου” και ειδικότερα την ανακοίνωσή της, που διαβάστηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, για την δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στην περιοχή του Αίπους, ακολούθησε σειρά συκοφαντικών σχολίων σε βάρος του διευθυντή του astraparis.gr.

Ο Γιάννης Στεβής χαρακτηρίζει την επίθεση αυτή, «ως επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου, συνολικά, ως στοχοποίηση των δημοσιογράφων, που υπονομεύει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθεροτυπίας και θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τους λειτουργούς του Τύπου».