Αρχική Νέα Τοπικά Συμμαχία Αξιών: ο Δήμος δεν διοικείται με εγωισμούς και μειοψηφίες

Συμμαχία Αξιών: ο Δήμος δεν διοικείται με εγωισμούς και μειοψηφίες

76

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, στις 26 Σεπτεμβρίου αποφάσισε ότι ο Δήμος Χίου και τα νομικά του πρόσωπα πρέπει να διοικηθούν δημοκρατικά και με αναλογική εκπροσώπηση.
Απορρίφθηκαν οι λογικές του χτες, που είχαν ως στόχο την εγκατάσταση των παραταξιακών φίλων και των αρεστών στις θέσεις αυτές.”, σημειώνει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας Συμμαχία Αξιών.

“Παρά τις αποφάσεις αυτές, κάποιοι άμεσοι συνεργάτες του κ. Δημάρχου αποπειράθηκαν να εγκαταστήσουν τις καταψηφισθείσες διοικήσεις την επόμενη ημέρα.
Δυστυχώς, για τον τόπο, ο κ. Δήμαρχος ξόδεψε περισσότερους από τέσσερις μήνες αναμένοντας τροπολογίες, που θα οδηγούσαν σε μειοψηφική διοίκηση τον δήμο και τα νομικά του πρόσωπα και στην συνέχεια προσπάθησε να πείσει την κοινή γνώμη ότι «δικαιούταν» να διοικεί μόνος, διαθέτοντας μια μικρή μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ωστόσο, όπως επισημάναμε σε όλους τους τόνους, αποδείχθηκε ότι ο Δήμος δεν διοικείται με συγκεντρωτισμό, εγωισμό και αυταρχικότητα, με μεμονωμένους συνοδοιπόρους που το πρωί αφορίζουν τις καρέκλες και το βράδυ παίρνουν και τις θέσεις που δεν δικαιούνται”.


“Σήμερα, συνεχίζει η ανακοίνωση της παράταξης του Κ. Τριαντάφυλλου, πρέπει να γίνει αντιληπτό τόσο από τον κ. Δήμαρχο όσο και από τους συνοδοιπόρους του, ότι ο Δήμος διοικείται μόνο δημοκρατικά, όχι με τροπολογίες από τις μειοψηφίες αλλά από τις πλειοψηφίες, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε τις διοικήσεις και τα πρόσωπα που προτάθηκαν και επομένως ο ελάχιστος σεβασμός στις δημοκρατικές διαδικασίες επιβάλλει ότι δεν πρέπει να επανέλθουν τα ίδια πρόσωπα προς ψήφιση. Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη της ανάληψης ειλικρινούς, θεσμικής πρωτοβουλίας από τον κ. Δήμαρχο, χωρίς προαπαιτούμενα, στην κατεύθυνση της αύξησης του αριθμού των μελών της διοίκησης, της αναλογικής εκπροσώπησης όλων των παρατάξεων (με σχετική πλειοψηφία στην παράταξη του Δημάρχου), αλλά και της ανεύρεσης προσώπων κοινής αποδοχής για τις θέσεις προέδρων και αντιπροέδρων. Ο κ. Δήμαρχος ας αναλάβει έστω και τώρα τις ευθύνες του! Ο χρόνος έχει ήδη τελειώσει!”, καταλήγει η Συμμαχία Αξιών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝ. Μηταράκης: με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων
Επόμενο άρθροΑγώνας Γ. Παληού για τη σωτηρία της πρώτης κατοικίας του- απορρίπτει η τράπεζα τις προτάσεις διακανονισμού