Αρχική Νέα Τοπικά Συνάντηση σήμερα, 9/5, Περιφερειάρχη- κατοίκων Καρυών για λατομική ζώνη

Συνάντηση σήμερα, 9/5, Περιφερειάρχη- κατοίκων Καρυών για λατομική ζώνη

100

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου απέσυρε από την συνεδρίαση (Παρασκευή, 6/5/22) το θέμα που αφορούσε τις λατομικές ζώνες στη Χίο. Δυναμική ήταν η παρουσία κατοίκων από τις Καρυές που ζητούν να μην συμπεριληφθεί στις λατομικές ζώνες η περιοχή τους.
Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, το θέμα της λατομικής ζώνης στην ευρύτερη περιοχή των Καρυών, επρόκειτο να συζητηθεί με την διατύπωση της «Ορθής επανάληψης» σχετικά με προηγούμενη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Αφορούσε την έγκριση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και Συγκρότησης Επιτροπής για το θέμα των προτεινόμενων λατομικών περιοχών της Χίου.

Οι κάτοικοι από τις Καρυές, επικαλούνται δέσμευση του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη να μην συμπεριληφθεί η περιοχή τους. Μετά την παρουσία τους στην συνεδρίαση, οι κάτοικοι αποχώρησαν, έχοντας ραντεβού για τη Δευτέρα (11.30 π.μ.) ώστε να συζητήσουν και πάλι με τον Περιφερειάρχη.

Ενστάσεις έχουν διατυπωθεί από τους Φίλους Μονοπατιών Χίου, και για την περιοχή Φα- Λιθί που έχει αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, (προτείνεται επίσης ακόμα μια περιοχή στα Καρδάμυλα), για να οριστεί λατομική ζώνη, διότι κοντά βρίσκεται λιθόστρωτο μονοπάτι.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜνήμη Γιώργου Πίττα: «Στο καράβι χρειάζεται και η προπέλα και το τιμόνι και η κουζίνα», γράφει ο Κ. Προμπονάς
Επόμενο άρθροΑκόμη μια τυπική γιορτή και για την μητέρα;, γράφει η Ευαγγελία Μανιτσούδη