Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Συνεχή επαγρύπνηση για τη ΒΙΑΛ, συνιστά ο Τσιόδρας- δήλωσαν με Χαρδαλιά ενήμεροι...

Συνεχή επαγρύπνηση για τη ΒΙΑΛ, συνιστά ο Τσιόδρας- δήλωσαν με Χαρδαλιά ενήμεροι από Μηταράκη

90

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένδειξη μεγάλης μετάδοσης, ευρείας μετάδοσης στην κοινότητα» απάντησε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην ερώτηση που δέχτηκαν μαζί με τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιάς σχετικά με την Χίο στην επίσημη ενημέρωση για τον COVID-19.
Αυτό φαίνεται πως είναι το κρίσιμο στοιχείο που κρατά τη Χίο στο 2ο επίπεδο (κίτρινο), παρά τα 61 κρούσματα που δόθηκαν κατά την ενημέρωση της 27ης Οκτωβρίου.

Μέρα αρνητικού ρεκόρ αφού έχουμε πανελλαδικά 1.259 νέα κρούσματα και 12 θανάτους, ενώ 102 συμπολίτες μας να είναι διασωληνωμένοι. Στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου καταγράφονται 61 κρούσματα, εκ των οποίων τα 51 συνδέονται με το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ από τους ελέγχους που έγιναν 22-24 Οκτωβρίου.


Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι «Οι θετικοί και οι στενές επαφές high risk είναι απομονωμένες αυτή τη στιγμή», ενώ ο καθηγητής κ. Τσιόδρας έκανε μια εκτενή αναφορά, μεταφέροντας την εικόνα που έχουν από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου.
Ετσι σε αντίθεση με τους δραματικούς τόνους που είχαν για την πανελλαδική εικόνα και για άλλες περιοχές, για τη Χίο όπως φαίνεται από την τοποθέτηση του κ. Τσιόδρα, ήταν καθησυχαστικοί.
Ας ελπίσουμε βέβαια 1η Νοέμβρη να ξεκινήσουν λειτουργία τα ιατρεία από την Περιφέρεια, γιατί όπως και να έχει χρειάζονται και ιατρική- νοσηλευτική φροντίδα οι πρόσφυγες-μετανάστες στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

“Είχα επικοινωνία με τους ανθρώπους του ΕΟΔΥ που είναι στο νησί και είχα επικοινωνία και με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής τον κ. Μηταράκη, για να τονίσω την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης. Με διαβεβαίωσαν ότι τουλάχιστον οι άνθρωποι που είναι αυξημένου κινδύνου, έγινε κάθε πρόνοια να φύγουν από την περιοχή αυτή να απομακρυνθούν, και δεν είναι κανένας άνθρωπος αυξημένου κινδύνου.
Δεύτερον δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένδειξη μεγάλης μετάδοσης, ευρείας μετάδοσης στην κοινότητα.
Τρίτον, είναι άνθρωποι νεότερης ηλικίας, οι οποίοι κινδυνεύουν λιγότερο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνεις το παν να αποτρέψεις την διασπορά. Άρα ψάχνουν να βρουν χώρους, ειδικούς χώρους, όπως ψάχνουμε για τα γηροκομεία, τα οποία έχουν ολιγο-συμπτωματικούς ή ασυμπτωματικούς ασθενείς να βρούμε ειδικούς χώρους, ώστε να νοσηλεύονται εκεί μέχρι να ξεπεράσουν την περίοδο μεταδοτικότητας.
Αυτές είναι από τις κύριες δράσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή, εκεί, συν την κύρια δράση του testing. Το test γίνεται με ταχεία αντιγόνα, ώστε να έχουν γρήγορα αποτέλεσμα και να απομονώνονται γρήγορα οι άνθρωποι που είναι θετικοί. Αυτές οι δράσεις θα συνεχίσουν, και φυσικά μεγάλη σημασία έχει να απομονωθούν οι θετικοί».
ΝΑ σημειώσουμε ότι μεταφέρθηκαν στη δομή καραντίνας του υπουργείου Μετανάστευσης στην περιοχή της Λευκωνιάς έχουν μεταφερθεί ήδη 23 πρόσφυγες- μετανάστες από το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ που βγήκαν θετικοί στον κορονοϊό.

ΠΗΓΗ: voreioaigaio.ert.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπίσπευση εργασιών για φράγμα Κόρης Γεφύρι ζητά ο Περιφερειάρχης
Επόμενο άρθροΑιχμάλωτοι…Πολεμώντας στην Αλβανία