Αρχική Νέα Τοπικά Επιμελητήριο Χίου: Κινητοποιήσεις στο «παρά 1’» για τις επιδοτήσεις επιχειρήσεων

Επιμελητήριο Χίου: Κινητοποιήσεις στο «παρά 1’» για τις επιδοτήσεις επιχειρήσεων

15


Την άμεση κινητοποίηση όλων των φορέων του Βορείου Αιγαίου, αποφάσισαν οι οικονομικοί φορείς της Χίου στην πρόσφατη συνεδρίαση τους, Τετάρτη 18 Ιουλίου, προκειμένου έστω και τελευταία στιγμή να αλλάξει η κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης,  που μειώνει το ποσοστό επιδότησης των επενδύσεων που υπόκεινται στον αναπτυξιακό νόμο. Σύμφωνα με αυτόν η συνολική επιχορήγηση των επιχειρήσεων του Β. Αιγαίου, φτάνει το 51%, ενώ υπολογιζόταν να φτάσει στο 60%.
Το Επιμελητήριο Χίου ανέλαβε πρωτοβουλία να ενημερώσει τα Επιμελητήρια των άλλων νομών και εκείνοι με τη σειρά τους, τους πολιτικούς τοπικούς φορείς ώστε συσπειρωμένοι να επισκεφτούν τον υφυπουργό οικονομικών κ. Φώλια.
Μέχρι  και ο βουλευτής Γιάννης Πίττας που ήταν παρών  πρότεινε «δραστικές κινητοποιήσεις και καλό  συντονισμό  τόσο του νομού όσο και της περιφέρειας για να προλάβουμε».
Αξιοσημείωτη ωστόσο είναι η αδράνεια όλων, όταν έγκαιρα –προ τριμήνου περίπου- η Ελπίδα Τσουρή, είχε φέρει το θέμα στο προσκήνιο συνιστώντας εγρήγορση των φορέων.
Δυστυχώς τότε «φυλλαράκι δεν κουνήθηκε».

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 20/7/07

Διαφήμιση