Σε επ αόριστον αναστολή των πτήσεων των υδροπλάνων στο Αιγαίο φαίνεται ότι οδηγούν οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή αλλά και στην αεροπορική αγορά.
Η εταιρεία Air Sea Lines η οποία εκτελεί στη χώρα μας πτήσεις με υδροπλάνα φαίνεται να «εγκαταλείπει», τουλάχιστον μέχρι μετά τις εκλογές, την κάλυψη του Αιγαίου, και συγκεκριμένα τις άγονες γραμμές, λίγο μετά την κατάθεση αγωγής ασφαλιστικών μέτρων από τις Ο.Α.
Είναι η πρώτη «μάχη» που κερδίζουν οι Ο.Α. για πτήσεις στο εσωτερικό, μάχη που ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς οι πτήσεις αυτές επιδοτούνται από το κράτος και είναι τροφοδοτικές, ώστε οι ΟΑ να διατηρούν την επιβατική κίνησή τους στο εσωτερικό δίκτυο σε ικανοποιητικά επίπεδα.
Αγωγή
Ετσι η σχετική αγωγή αν και αναμενόταν να εκδικαστεί χθες τελικά αποσύρθηκε από τις ΟΑ με την προϋπόθεση η κάλυψη των άγονων γραμμών (Πάρο και Κάλυμνο) να γίνεται μόνο από αυτές. Από την πλευρά της η εταιρεία Air Sea Lines Pegasus, που εκτελεί τις πτήσεις υδροπλάνων περιορίζεται να δηλώνει ότι η διακοπή γίνεται λόγω επιχειρησιακής ανετοιμότητας αφήνοντας ωστόσο μέσα στο καλοκαίρι χωρίς ικανοποιητική κάλυψη τα απομακρυσμένα νησιά. Συγκεκριμένα η Air Sea Lines είχε επικαλεστεί σειρά προβλημάτων, όπως είναι η έλλειψη υδατοδρομίων, οι καθυστερήσεις στην παραλαβή του δεύτερου υδροπλάνου καθώς και δυσλειτουργίες στη χρήση των χερσαίων αεροδρομίων.
Πηγή: Ημερησία, 14/08/2007







