Αρχική Απόψεις Aρθρα Πέτρος Τζούμας: Τι υποκρισία για τα άτομα με αναπηρίες!

Πέτρος Τζούμας: Τι υποκρισία για τα άτομα με αναπηρίες!

19

του Πέτρου Τζούμα,
προέδρου Συλλόγου Γονέων ΚΔΑΠ ΜΕΑ


 

 Όταν η παγκόσμια κοινότητα με την ευκαιρία των παραολυμπιακών αγώνων Πεκίνου τιμάει ανά τη υφήλιο, τα αθλητικά επιτεύγματα των ανθρώπων με αναπηρίες και μεταξύ αυτών και των Ελλήνων αθλητών του κινήματος αυτού, εδώ στην Ελλάδα, το επίσημο Κράτος, υποβαθμίζει ή ακόμα και κλείνει δομές που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν για τα άτομα με αναπηρία.
Υποβαθμίζει και κλείνει τα όνειρά μας, υποβαθμίζει και κλείνει τα όνειρα εκατοντάδων οικογενειών εδώ στη Χίο, αλλά και χιλιάδων σε όλη την Ελλάδα. Οικογενειών, που είναι αδύνατον να  παρακολουθήσουν αυτή τη λαίλαπα της αδιαφορίας. Οικογενειών που αναρωτιόνται: από εμάς θα αρχίσει η επανίδρυση του Κράτους;
Αυτοί οι ίδιοι που σήμερα αδιαφορούν ή αγνοούν το τεράστιο αυτό πρόβλημά μας, θα υποδεχτούν τους Έλληνες παραολυμπιονίκες. Η υποκρισία στο αποκορύφωμά της!
Μας στέλνουν μαθηματικά στην ιδιωτική ασυδοσία, στην ιδιωτική υποκρισία των Μέσων Πανελλαδικής Εμβέλειας  (τηλεμαραθώνιο κ.λ.π), που ουσιαστικά αναστέλλουν ή ακόμα και υπονομεύουν βαθύτατα τη συνολική διεκδίκηση του αναπηρικού κινήματος για ισότιμο κοινωνικό ρόλο του ανθρώπου με αναπηρίες.
Θέλουν το υλικό της τηλεθέασης, το υλικό του πόνου μας να το κάνουν ακροαματικότητα. Και έχουμε και ένα Κράτος που φοβάται να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Και αναρωτιόμαστε… γιατί;