Αρχική Απόψεις Aρθρα Επιστολή Αναγνώστριας: Ραντεβού λοιπόν στα Παγκάκια!

Επιστολή Αναγνώστριας: Ραντεβού λοιπόν στα Παγκάκια!

9

   ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Νομίζω ότι και χωρίς λόγια η συγκεκριμένη εικόνα είναι τόσο δυνατή στο μήνυμα της που κινδυνεύω να θεωρηθώ φλύαρη αν προσπαθήσω να γράψω κάποια λόγια παραπάνω. Θα το τολμήσω ωστόσο!

Αυτή λοιπόν είναι η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους που ονειρευόμαστε? να ζούμε για να “καταβροχθίζουμε”?

να ονειρευόμαστε μόνο με όρους αγοράς και πώλησης?

οι συνδιαλλαγές μας και η διασκέδαση μας να εκτιμώνται χρηματικά?

στην σημερινή μου αναζήτηση στο ιντερνέτ είδα δυο πολύ ωραία κείμενα που αναφέρονται σε όλο αυτή την λαιμαργία κατανάλωσης και της απαξίωσης της ανθρώπινης διάστασης. ΕΕΕΕ, ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ?????

Βασική μας ανάγκη είναι η αναπνοή , ψηλαφίζουμε τον κόσμο πρωτίστως με τον αέρα που τα περιβάλλει…. δεν υπάρχουμε μόνο εάν τα “σκάμε” κανονικά για κάθε μας κίνηση.

    Μπορεί να ακούγεται λιγάκι ρομαντικό αλλά μπορούμε να περάσουμε στη συλλογικότητα και στην επαναξιολόγηση της “παρέας” χωρίς να πρέπει να σπονσοραρεται η κίνηση αυτή μόνο με φραγκα. Στο http://genia700euro.pblogs.gr/ έχει ένα καυστικότατο σχόλιο για την υπερκατανάλωση με την παρουσίαση ενός παιχνιδιού της ΚΑΤΑΝΑΛΟΤΟΠΟΛΗΣ. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά, έχει και αρκετές πληροφορίες για το πως να εξοικονομούμε χρήματα μέσω συγκεκριμένων επιλογών μας.


Το www.forfree.gr μια καινούργια άφιξη στο διαδίκτυο μας δίνει ιδέες για δωρεάν εξόδους και εκδηλώσεις, δυστυχώς μόνο για την Αθήνα. Τι φρέσκια ιδέα αποτέλεσμα, γρήγορων αντανακλαστικών στη πιεσμένη οικονομικά περίοδο αυτή. Τέλος η ομάδα ΦΠΑ Φίλοι Παγκακίων Αντιφρονούντων μου έφτιαξε την ημέρα μου . Πρόκειται για μια ομάδα που απλά φιλοδοξεί να αναδείξει το ρόλο του παγκακίου στη νυχτερινή – και όχι μόνο διασκέδαση – και να καταγγείλει την εκμετάλλευση των μαγαζιών, διαφημίζοντας στην πράξη ότι στην Ελλάδα, μπορούμε να περνάμε το ίδιο καλά με μία μπύρα ή έναν χυμό ανά χείρας και καλή παρέα, σε οποιοδήποτε ανοιχτό χώρο. Η αρχή έχει γίνει στη Θεσσαλονίκη, και επειδή οι καλές ιδέες είναι για να τις μοιραζόμαστε, ε ας βρούμε κι εμείς εδω τέτοιους χώρους για συναντήσεις!


Ραντεβού λοιπόν στα Παγκάκια!

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαι του χρόνου την Πρωταπριλιά!
Επόμενο άρθροΔιάλεξη ΤΕΔΚ με Μ. Χαραλαμπίδη