Αρχική Νέα Τοπικά Φιλοζωϊκός: και νέα δηλητηριάση περιστεριών!

Φιλοζωϊκός: και νέα δηλητηριάση περιστεριών!

254

 
  Για τρίτη φορά, τουλάχιστον, από την αρχή της χρονιάς δηλητηριάζονται περιστέρια στο κέντρο της πόλης με τα γνωστά κόκκινα σποράκια που πωλούνται ελεύθερα με την ανοχή του κράτους και ενίοτε με τις ευλογίες του, όπως πέρσι με το Δήμο Χίου και το ποντικοφάρμακο.
   Την Τρίτη 31 Μαρτίου και την Τετάρτη 1η Απριλίου δεκάδες περιστέρια βρήκαν σκληρό θάνατο προς μεγάλη θλίψη όσων τα ταΐζουν και προς ανακούφιση όσων ενοχλούν και πιθανότατα τα δηλητηριάζουν. Κάποιοι τα πετούσαν στα σκουπίδια ενώ ήταν ζωντανά ακόμη. Ένα που ίσως επιβιώσει στάλθηκε στο Κέντρο Περίθαλψης Πτηνών «Άνιμα» από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου.
   Εάν νομίζει κανείς πως όλα αυτά δεν τον αφορούν και πως ο μόνος που ασχολείται είναι ο Φιλοζωικός Σύλλογος, γελιέται. Η υπόθεση με τα δηλητηριασμένα περιστέρια μας αφορά όλους. Διότι υπάρχουν κάποιοι που παρανομούν κατ’ εξακολούθηση, φτύνουν στα μούτρα της κοινωνίας, των ανθρώπων και των νόμων της. Και όπως με τέτοια ευκολία μας κοροϊδεύουν, για κάτι φαινομενικά ανούσιο σαν τα πουλιά, με την ίδια ευκολία θα παρανομήσουν, θα μας κοροϊδέψουν και θα μας φτύσουν και για τα ουσιαστικά στη ζωή του καθενός. Αλλά μάλλον είμαστε μαθημένοι να πιανόμαστε κορόιδα. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαι του χρόνου την Πρωταπριλιά!
Επόμενο άρθροΔιάλεξη ΤΕΔΚ με Μ. Χαραλαμπίδη