Αρχική Νέα Τοπικά Γιώργος Παπαδόπουλος: Γιατί αγνοεί τις σχολικές επιτροπές ο Αντιδήμαρχος Παιδείας;

Γιώργος Παπαδόπουλος: Γιατί αγνοεί τις σχολικές επιτροπές ο Αντιδήμαρχος Παιδείας;

10

«Τι συμβαίνει με τα 3ο και 8ο Δημοτικά Σχολεία Χίου;» αναρωτιέται ο δημοτικό σύμβουλος της «Ανθρώπινης Πόλης» Γιώργος Παπαδόπουλος, επιρρίπτοντας ευθύνες στον αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Χίου. 
«Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες τη διένεξη η οποία έχει δημιουργηθεί μεταξύ γονέων του 3ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων  με αφορμή τη –δικαιολογημένη- απαίτηση για την εξεύρεση αίθουσας προκειμένου να φοιτούν οι μαθητές για την παρακολούθηση συγκεκριμένου μαθήματος.
Ομολογουμένως, πληροφορήθηκα το όλο θέμα από τα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ θα έπρεπε να μας είχε ενημερώσει (ως μέλη των σχολικών επιτροπών των εν λόγω σχολείων) ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ισ. Αμέντας, κάτι το οποίο δεν έπραξε.
Αντ’ αυτού ακούσαμε τον ίδιο να λέει στις τηλεοράσεις ότι θα γκρεμίσει τοίχους, θα μετατρέψει αίθουσες, με έξοδα της Σχολικής Επιτροπής κλπ και ρωτάω: Συζήτησε ποτέ το θέμα αυτό στη Σχολική Επιτροπή των Σχολείων ή αποφασίζει και διατάζει μόνος του;
Είπαμε ότι για τυπικά και «γραφειοκρατικά» ζητήματα υπάρχει η δυνατότητα να ενημερωνόμαστε απλώς (είτε από τον Αντιδήμαρχο είτε από τους Διευθυντές των Σχολείων) ώστε να διεκπεραιώνονται υποθέσεις που απασχολούν τις Σχολικές Επιτροπές. Όμως, για τόσο σοβαρά ζητήματα που απασχολούν ακόμη και το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας (Αφού αυτά προβάλλονται από τα ΜΜΕ) και έως του σημείου κάποιοι να μιλούν για συνενώσεις σχολείων, γιατί ο κ. αντιδήμαρχος δεν ενημέρωση κανέναν παρά αποφάσισε μόνος του; Εμάς (ως μέλη των Σχολικών Επιτροπών) μας θυμούνται μόνο όταν είναι να υπογράψουμε τα βιβλία των Σχολικών Επιτροπών;
Προσωπικά, τη χρονιά που επισκευάστηκε το υπό αναφορά σχολικό συγκρότημα  είχα συγκαλέσει –ως αντιδήμαρχος παιδείας- τη  Σχολική Επιτροπή 3 φορές.
Παρακαλώ τον κ. αντιδήμαρχο, έστω την ύστατη αυτή στιγμή, να συγκαλέσει τις αντίστοιχες Σχολικές Επιτροπές των δύο σχολείων και να έχουμε σχετική ενημέρωση επί του όλου θέματος, ώστε να μην πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ τα τεκταινόμενα στο χώρο της εκπαίδευσης για το Δήμο Χίου».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαι του χρόνου την Πρωταπριλιά!
Επόμενο άρθροΔιάλεξη ΤΕΔΚ με Μ. Χαραλαμπίδη