Αρχική Νέα Τοπικά Διαφήμιση εθίμου ρουκετοπόλεμου με… αυτόφωρο!

Διαφήμιση εθίμου ρουκετοπόλεμου με… αυτόφωρο!

12


Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν 3 νεαροί (που μαζί με έναν ανήλικο) συνελλήφθησαν βραδινές ώρες της Πρωταπριλιάς στην περιοχή του όρμου Λω να κατασκευάζουν ρουκέτες.

Χθες η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε για τη Μ. Πέμπτη, 16 Απριλίου, αφού ζητήθηκε να εξετάσει Πυροτεχνουργός του στρατού τα όσα κατασχέθηκαν (28 χαρτούτσα χωρίς φιτίλι και χωρίς ξύλο, όπως αναφέρεται στο διαδικτυακό τόπο aegeanews.com) και να διαπιστωθεί η επικινδυνότητα που έκρυβαν.

Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Τετάρτης πλήθος κατοίκων του Βροντάδου καθώς και πολιτικά πρόσωπα συγκεντρώθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, διαμαρτυρόμενοι για τις συλλήψεις που φέρεται να έγιναν κατόπιν καταγγελίας.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι από τη μια διαφημίζεται το έθιμο ως μοναδικό και από την άλλη οι ρουκέτες φτιάχνονται υπό καθεστώς ημι-παρανομίας και με το φοβο μήπως αρχίσουν να γίνονται έλεγχοι και συλλήψεις (όπως προχθές).

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και στο διαδίκτυο αφού παλιοί ρουκετατζήδες -και μη – καταδικάζουν το γεγονός σημειώνοντας ότι μας φέρνει 10 και 20 χρόνια πίσω.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαι του χρόνου την Πρωταπριλιά!
Επόμενο άρθροΔιάλεξη ΤΕΔΚ με Μ. Χαραλαμπίδη