Αρχική Μαστίχα Το σχεδιασμό για το Μουσείο Μαστίχας ζητά από ΥΠΠΟ η Ελπ. Τσουρή

Το σχεδιασμό για το Μουσείο Μαστίχας ζητά από ΥΠΠΟ η Ελπ. Τσουρή

27


Η σημασία της μαστίχας ως προϊόντος ΠΟΠ είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη και η συμβολή της στην τοπική ανάπτυξη και οικονομία είναι δεδομένη. Μακροχρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας είναι η δημιουργία Μουσείου Μαστίχας, ώστε να συντηρηθούν οι μνήμες από την ιστορία της καλλιέργειας της μαστίχας, να τιμηθούν οι εκατοντάδες καλλιεργητές της στο πέρασμα των αιώνων, αλλά και να στηριχθεί η τουριστική κίνηση στο Νομό.
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς έχει εκπονήσει σχετική μελέτη για το έργο, στα όρια οικοπέδου που έχει εξασφαλιστεί για το σκοπό αυτό.
Σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Χίο ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου χαρακτήρισε το έργο ως ώριμο, χωρίς, όμως, να έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για τη υλοποίησή του και χωρίς να υπάρχει δέσμευση από την πλευρά της Κυβέρνησης για ένταξή του στο ΕΣΠΑ.


Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί


Υπάρχει σχεδιασμός της Κυβέρνησης για δημιουργία Μουσείου Μαστίχας στη Χίο; Αν, ναι, από ποιους πόρους θα χρηματοδοτηθεί και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου;


01 Απριλίου 2009
Η ερωτώσα βουλευτής


Ελπίδα Τσουρή

ΦΩΤΟ: από το Αρχείο της Μ. Ρεϊζάκη

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤο καλύτερο νησιωτικό τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ στη Χίο!
Επόμενο άρθροΗμέρα Οδηγισμού την Κυριακή, 5/4