Αρχική Πολιτισμός ΚΑΛΛΙΟΠΗ: «Fin Amor» τη Νέα Δευτέρα & Τρίτη

ΚΑΛΛΙΟΠΗ: «Fin Amor» τη Νέα Δευτέρα & Τρίτη

66

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 ΘΕΜΑ :                       «Fin Amor»


μια μουσική αναζήτηση της ιδανικής αγάπης στον κόσμο και στο χρόνο


Λάμια Μπεντιούι, τραγούδι


Σόλης Μπαρκή, κρουστά, ντιτζεριντού, μπεριμπάο


Νίκος Σουλιώτης, κρουστά

ΠΟΤΕ:  Νέα Δευτέρα 20 και Νέα Τρίτη 21 Απριλίου 2009, 10μμ.

ΠΟΥ: Καφέ Κήπος , Χίος


ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 ευρώ (περιλαμβάνεται ένα ποτό) 

Τη Δευτέρα 20 και Τρίτη 21 Απριλίου 2009, 10 μ.μ. το Καφέ Κήπος και η Αίθουσα Τεχνών «Καλλιόπη» οργανώνουν δυο μουσικές βραδιές με την Τυνήσια τραγουδίστρια Λάμια Μπεντίουι και τον κρουστό Σόλη Μπαρκή.

Βασισμένοι στην αρχέγονη σχέση φωνής και κρουστών, τον παραδοσιακότερο τρόπο μουσικής έκφρασης, οι καλλιτέχνες προτείνουν ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο που περνάει από τους Βεδουϊνους της Αλγερίας στην Υεμένη και την Παλαιστίνη, από τη Λαπωνία στην Αίγυπτο και τους τροβαδούρους της Γαλλίας, ξεκινώντας από τον 13ο αιώνα για να καταλήξει στις αρχές του 20ου. 


Η συναυλία πήρε τον τίτλο «Fin Amor» από το ομώνυμο cd των καλλιτεχνών (LIBRA MUSIC, 2006) στο πρόγραμμα πάντως θα ακουστούν και άλλα αγαπημένα τους κομμάτια όπως το Wa Habibi υπέροχο παραδοσιακό τραγούδι που ακούγεται την Μεγαλη Παρασκευή σε σπίτια και εκκλησίες των χριστιανών αράβων.


Ο Σόλης Μπαρκή χρησιμοποιεί κρουστά με μεμβράνες από όλον τον κόσμο (Νταούλι, Τουμπερλέκι, Μπεντίρ, Bongos κτ.λ.), ιδιόφωνα (στάμνα, κουδούνια, σείστρα, κρόταλα κτ.λ.), και ιδιαίτερα όργανα (μπεριμπάο, ντιτζεριντού, σφυρίχτρες κτ.λ.) ενώ η Λάμια Μπεντιούι τραγουδάει και αυτοσχεδιάζει με την ιδιαίτερη, εκφραστική φωνή της παίζοντας επίσης σείστρα. 


Στη συναυλία συμβάλλει καθοριστικά ο Νίκος Σουλιώτης (κρουστά).


Για καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν κρατήσεις στα τηλέφωνα 22710 25189 και 22710 41130.


Οι καλλιτέχνες….


 LAMIA BEDIOUI


Η Lamia Bedioui γεννήθηκε στην Τυνησία, όπου σπούδασε οικονομικά και παράλληλα ασχολήθηκε με το τραγούδι. Συμμετείχε σε χορωδία κλασικού τυνησιακού τραγουδιού. Ζει στην Ελλάδα από το 1992. Συνεργάστηκε με αξιόλογους Έλληνες καλλιτέχνες στο χώρο της “Έθνικ” και παραδοσιακής μουσικής (Σαββίνα Γιαννάτου, Νίκος Γράψας, Σόλης Μπαρκή κ.α.). Συνεργάζεται με τη Σαββίνα Γιαννάτου από το 1997 με εμφανίσεις και περιοδείες σ’ όλη την Ελλάδα.


Ερμηνεύει τραγούδια από διάφορες παραδόσεις της Μεσογείου, αναζητώντας την κοινή ρίζα ανάμεσα στις μουσικές αυτές. Επίσης ασχολείται με το γαλλικό τραγούδι της περιόδου 1930-1970.


Συμμετείχε σε διάφορους δίσκους (Τραγούδια της Μεσογείου, Terra Nostra, In Gedeonis Area, Κρόταλα, Συγκρότημα Λαμπράκη: Basse Classe και Ρηχά Νερά).


Το 2006 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική της δουλειά: Fin’ Amor
σε συνεργασία με τον Σόλη Μπαρκή στα κρουστά, απ’ τις εκδόσεις Libra Music.


Από το 2002 συμμετέχει στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης του Σπύρου Σακκά. Έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ της Ελλάδας, σε συναυλίες φιλανθρωπικής και κοινωνικής υποστήριξης (Γυναίκες του Αφγανιστάν, Άστεγοι πρόσφυγες κ.α.) και σε διεθνή φεστιβάλ στο εξωτερικό (Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Τυνησία).


Έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στην τηλεόραση, στις εκπομπές «Τελευταία Σελίδα», «Συν και Πλήν», «Ελληνομανία» κ.τλ., καθώς και στο ραδιόφωνο (Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα, Ράδιο της Φιλίας). (Site www.lamiabedioui.com)


Σ ΟΛΗΣ ΜΠΑΡΚΗ


Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στην Νομική Αθηνών.


Μελέτησε σχέδιο και ζωγραφική και ασχολείται με την εικονογράφηση και τα κόμικς Συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το     εξωτερικό και εικονογραφεί βιβλία και περιοδικά (ΒΑΒΕΛ, 9, ΑΝΤΙ κ.ά.)


Διδάχτηκε κρουστά της Μεσογείου, της Περσίας και της Αφρικής κοντά στον Μιχάλη Κλαπάκη και τον Λευτέρη Γρηγορίου.


Ασχολείται με όλα τα είδη των κρουστών οργάνων και με το Αυστραλέζικο didjeridoo. Αγαπάει και εστιάζει στα ηχοχρώματα και τις ηχητικές εικόνες.


 Είναι η ήταν μέλος σε συγκροτήματα όπως Μαγικό Χαλί,Dingo, Θέρος, Δάχτυλα της Εκάτης, Κρουστά της Τάκη, Λύραυλος. 


Έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με τους Μιχάλη Νικολούδη, Βασίλη Ρακόπουλο, Ross Daly, Omar Faruk Tekbilek, Νένα Βενετσάνου, Κρίστη Στασινοπούλου, Γιώτα Βέη, Αναστασία Μουτσάτσου, Klaudia Delmer, Βαγγέλη Φάμπα, Νίκο Τουλιάτο, Αλκη Καλούμενο, Παναγιώτη Στέφο, Νίκο Ξυδάκη.


Πρόσφατα κυκλοφόρησε συνεργασία του με την Lamia Bedioui, μία συνάντηση φωνής και κρουστών, με τίτλο FIN’AMOR,από την εταιρία LIBRA. Συμμετέχει σε χορευτικές και θεατρικές ομάδες,όπως το Θέατρο της Ανοιξης, το Θεσσαλικό Θέατρο, ο Πλάγιος Ηχος, η Σ.Ε.Π.Θ.Δ.Ω.Ρ.Α., η ομάδα ΑΜΑΛΓΑΜΑ.  Τον τελευταίο καιρό, σε σύμπραξη με άλλους μουσικούς, παρουσιάζει την προσωπική του εργασία, με την μορφή παράστασης, που ονομάζεται Κρουστή Παραμυθία.


ΝΙΚΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ


Διδάχθηκε :


Βραζιλιάνικα κρουστά στο Παρίσι στη σχολή Tempo του Ravy Magnifigue
Ινδικά κρουστά με τον Λευτέρη Μητρόπουλο στην Αθήνα σε ιδιωτικά μαθήματα.
Ελληνικά κρουστά από προσωπικές μελέτες βιβλίων (Ρυθμολογία και ανάλυση του Γαρίνη, το βιβλίο του Π. Κούρτη κ.ά), και από κάποια μαθήματα με τον Ν. Νταρίλα.
Βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική καθώς και παραδοσιακούς χορούς στη σχολή του Σ. Καρρά για δύο χρόνια (2000-2001) με καθηγητές τον κ. Τ. Φωτόπουλο και την κα. Α. Κοκκινέλη.
Διάφορα σεμινάρια αφρικάνικων και ανατολίτικων κρουστών (Cheikh M’ Boup – Omar Faruk Tekbilek – Okay Temiz – Glen Velez).
Συμμετοχές :


Στο σύλλογο του Σ. Καρρά σαν τραγουδιστής στη χορωδία (Παλλάς, Υπάτη, θέατρο Δ. Στράτου κ.ά.) το 2000-2001.
Στο συγκρότημα της Ε. Σπυροπούλου–Φίλου με πολλές συναυλίες από το 2001 (Παραδοσιακά – Βυζαντινή μουσική).
Στην ομάδα (ορχήστρα) του θεάτρου σκιών του Ιάσονα Μελισσηνού από το 2001 με πολλές εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (Ν. Κορέα 2002).
Στην ομάδα Πανεπιστημιακού θεάτρου “ΔΡΥΣ” με σκηνοθέτη την Α. Λάζου, με πολλές παραστάσεις σε Ελλάδα – Γερμανία από το 2000-2002.
Στην ορχήστρα του Φεστιβάλ Καραγκιόζη του Άλσους Ν. Σμύρνης για 6 χρόνια (2000-2006) με διευθυντή τον κ. Μ. Αθηναίο.
Στο συγκρότημα “Νηφάλιος Μέθη” το 2002 (τούρκικη κλασική & παραδοσιακή αραβική μουσική).
Στο συγκρότημα “Lamia Bedioui & Al Harrisa” από το 2002 με εμφανίσεις σε Ελλάδα – εξωτερικό (Σικελία 2003).
Στο σερβικό συγκρότημα “Hazari” με εμφανίσεις στο Βελιγράδι στη Σόφια και στην Σαντορίνη (2002-2005).
Στη θεατρική ομάδα παιδικού θεάτρου “Φλόγα” (2003-2004) με παραστάσεις σε Αθήνα & επαρχία.
Στο συγκρότημα του Σταύρου Παπασταύρου το 2005.
Στο καλλιτεχνικό οργανισμό “Μορφές Έκφρασης”  το 2005.
Στο μουσικό σχήμα των Solis Barki & Lamia Bedioui από το 2005.
Διδάσκει :


Ελληνικά κ.ά. κρουστά σε ιδιωτικά & ομαδικά μαθήματα από το 1999.Στην ομάδα κρουστών “CRUSSIS” του Ν. Τουλιάτου από το 2007

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠυροσβεστική: Συμβουλές για χειριστές βεγγαλικών
Επόμενο άρθροΕπεμβάσεις Πυροσβεστικής τις ημέρες του Πάσχα