Αρχική Νέα Τοπικά Δήμος Καμποχώρων και Νομαρχία για Εργατικές Κατοικίες στη Γεωργική

Δήμος Καμποχώρων και Νομαρχία για Εργατικές Κατοικίες στη Γεωργική

76


Κράκαρης προς ΟΕΚ
Προσυπογράφει το υπόμνημα του Εργατικού Κέντρου προς τον ΟΕΚ,  αναφορικά με τα προβλήματα των Εργατικών κατοικιών στο Χαλκειός, και την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισής τους,  ο Δήμαρχος Καμποχώρων Μανώλης Κράκαρης.

Ο ίδιος με έγγραφό του προς τον ΟΕΚ, κάνει γνωστό ότι έχει γίνει αποδέκτης πολλών παραπόνων από τους κατοίκους, λόγω της ύπαρξης προβλημάτων που οφείλονται σε κακοτεχνίες ή ελλείψεις.

 

«Θεωρούμε απαραίτητη και αναγκαία τη διενέργεια αυτοψίας από πλευράς του ΟΕΚ για τη διαπίστωση  αλλά και την επίλυση των προβλημάτων το συντομότερο δυνατόν» αναφέρει ο δήμαρχος, ζητώντας ακόμα, να παραδοθούν στο Δήμο τρία καταστήματα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.

ΝΑΧ: Σοβαρές ευθύνες φέρει η  κυβέρνηση
Για το ίδιο θέμα χθες εξέδωσε δελτίο τύπου η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση όπου αναφέρει τα εξής:
«Εδώ και μόλις ένα χρόνο κάποιες οικογένειες πραγματοποίησαν το όνειρό τους να αποκτήσουν μία κατοικία  στις εργατικές κατοικίες της Γεωργικής Σχολής Χίου του Χαλκειούς. Απεδείχθη, όμως, ότι το όνειρο μέρα με τη μέρα φθίνει και μετατρέπεται σε εφιάλτη, υπό το φόβο μιας νέας «Σαρακίνας».Με ευθύνη του ο ΟΕΚ παρέλαβε τις κατοικίες και τις παρέδωσε, με τυμπανοκρουσίες της Κυβέρνησης Καραμανλή, στους δικαιούχους παρά τα σοβαρά κατασκευαστικά προβλήματα, τα οποία  παρουσιάστηκαν ήδη από το πρώτο έτος λειτουργίας τους και τα οποία όφειλε ο οργανισμός να είχε ήδη ελέγξει.
Σήμερα, η ίδια κυβέρνηση κωφεύει στις επανειλημμένες διαμαρτυρίες των κατοίκων, που έχουν καταγράψει σοβαρότατα προβλήματα και απέστειλαν τα σχετικά έγγραφα στον ΟΕΚ, ο οποίος δεν προβαίνει στο αυτονόητο δηλ. την αποστολή μηχανικών για να διαπιστώσουν την κατάσταση και να προχωρήσει ο ίδιος ο οργανισμός στην αποκατάστασή τους.
Οι ευθύνες της Κυβέρνησης απέναντι στου δικαιούχους είναι τεράστιες, αφού οι κάτοικοι είναι εργαζόμενοι, που πληρώνουν σε όλο τον εργάσιμο βίο τους εισφορές υπέρ ΟΕΚ και έχουν κάθε δικαίωμα σε ασφαλή, ποιοτική και άνετη λαϊκή κατοικία με στεγαστικά προγράμματα. Είναι καιρός το Υπουργείο Απασχόλησης να παύσει να ασχολείται μόνο με την εξεύρεση τρόπων μείωσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των συντάξεων των εργαζομένων, αλλά να ασχοληθεί και με αυτά τα κοινωνικά δικαιώματα, που οφείλει να παρέχει στους εργαζόμενους, ώστε να τους εξασφαλίσει καλλίτερη ποιότητα ζωής. Βέβαια για μια κουρασμένη δεξιά κυβέρνηση η κοινωνική πολιτική  είναι πράγμα δύσκολο και πάντοτε δυσνόητο….».

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 15/4/2009

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝηρέας: τι μέλλει γενέσθαι- συνέντευξη Αρ. Μπελλέ
Επόμενο άρθροΚαταδίκη για τους ρουκετατζήδες