Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κωστής Μουσουρούλης- Μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου

Κωστής Μουσουρούλης- Μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου

28

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΟ Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης, με την ευκαιρία του Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι το φωτεινό ορόσημο της ιστορίας του Ελληνισμού, που έγινε σύμβολο του αγώνα των Εθνών για την ανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπεια.


Το  ‘’ΟΧΙ’’ των Ελλήνων, επιβεβαιώνει, ότι η προάσπιση της ελευθερίας δεν είναι ζήτημα αριθμών, αλλά εθνικής ενότητας και ομοψυχίας ενός περήφανου και ηρωικού λαού.


Στον πόλεμο αυτό, ασφαλώς, ο Χιώτικος λαός έδωσε το δικό του στίγμα. Οι Χιώτες, σε διάστημα μόλις 30 ετών κλήθηκαν να πολεμήσουν και πάλι για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, τη δημοκρατία,  βιώνοντας με δραματικό τρόπο, τα δεινά του πολέμου, την προσφυγιά. Σήμερα, οι Χιώτες, από όλες τις γωνιές του κόσμου, τιμούν την Επέτειο του ‘’ΟΧΙ’’. Ειδικά για τους ομογενείς συμπατριώτες μας, είναι πολύ σημαντικό ότι, απ’ όπου κι αν βρίσκονται, διατηρούν άσβεστη τη μνήμη των αγώνων για την ανεξαρτησία του Εθνους, τις αξίες των οποίων  μεταλαμπαδεύουν στις νέες γενιές.


Το μήνυμα της Εθνικής Επετείου, ιδίως αυτό που αφορά στην ομοψυχία, επικαιρο όσο ποτέ, οφείλουμε όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες να το διατηρούμε ασβεστο. Το δε παράδειγμα των αγωνιστών του ’40, ας φωτίζει τα βήματά μας, σήμερα». Πολιτικό Γραφείο Κωστή Μουσουρούλη                                          Βουλευτή Χίου – Νέα Δημοκρατία


 


press@moussouroulis.gr      

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠροβολή της Χίου στο ΣΚΑΙ
Επόμενο άρθροΙσίδωρος Κάργατζης, συμμετοχή σε μαραθώνιο στο Παρανέστι Δράμας