Αρχική Νέα Τοπικά Δέσμος Φραγκομαχαλά: επιμένει για μονοδρόμηση

Δέσμος Φραγκομαχαλά: επιμένει για μονοδρόμηση

49

                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ  ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ………

 

Για ενημέρωση της κοινής γνώμης τώρα που πέρασαν οι εορτές, έχουμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα:
Στις 3 Δεκεμβρίου 2009  επισκέφθηκε τον κ. Δήμαρχο Χίου στο γραφείο του ο Πρόεδρος και  αντιπροσωπεία των μελών του ΔΣ του Δεσμού του Φραγκομαχαλά,  πλαισιούμενη και από κατοίκους της οδού Κ. Μονομάχου με μοναδικό θέμα την καθυστέρηση υλοποίησης της Μονοδρόμησης των οδών Κ. Μονομάχο και Αγ. Μαρκέλλης.
Αφού τέθηκε για άλλη μια φορά από τον Πρόεδρο το ζήτημα της Μονοδρόμησης  και έγινε υπόμνηση στην επίδειξη εκ μέρους του κ. Δημάρχου στις 7/8/09 του σχεδίου που έχει συντάξει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου στο γραφείο του και μετά από πρόσκλησή του.  Ακολούθησε η απάντησή του ότι δεν έχει απεμπολήσει το θέμα και ότι θα το φέρει σύντομα στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση. Οι παριστάμενοι κάτοικοι δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους για την καθυστέρηση την ώρα που ήδη λειτουργεί ο περιφερειακός της πόλης και εκνευρίστηκαν με την τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας που ζήτησε την συγκέντρωση υπογραφών από τις συνοικίες Φραγκομαχαλά και Τρουλλωτής, λες και τώρα πρωτακούστηκε το θέμα. Βέβαια ο Δήμαρχος είπε ότι το έχει υποσχεθεί και  δεν χρειάζονται υπογραφές και ότι τον Γενάρη το θέμα θα μπει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στην έξοδο του Γραφείου του κ. Δημάρχου η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Φραγκομαχαλούση κ. Δημήτρη Ρέ ο οποίος  είπε ενώπιον όλων  ότι είναι υπέρ της μονοδρόμησης Φραγκομαχαλά.
Πάντως,  το θέμα της μονοδρόμησης του Φραγκομαχαλά το ξεκινήσαμε εδώ και 25 χρόνια κι όποιος θέλει ας ψάξει στο αρχείο εφημερίδων να βρει τα δημοσιεύματα και τις αντιδράσεις των κατοίκων και της συντονιστικής επιτροπής που είχε από τότε συσταθεί..
Για να είναι ξεκάθαρο το ζήτημα πρέπει η Δημοτική Αρχή να γνωρίζει ότι εξ αρχής την μεγάλη βαρύτητα άποψης την είχαν και την  έχουν οι κάτοικοι που έχουν την οικία τους επί των δύο οδών Κ. Μονομάχου και Αγ. Μαρκέλλης  οι οποίοι στην πλειοψηφία τους από το Ηρώον ως τη συμβολή Αγ. Μαρκέλλης με μαυρογορδάτων την θέλουν γιατί :
Α) ) Αυτοί κινδυνεύουν να πέσουν θύματα τροχαίου μπροστά στις πόρτες τους καθώς εξέρχονται στο δίχως πεζοδρόμια δρόμο. β) Αυτοί παίρνουν κάθε στιγμή όλη τη μπόρα από τον θόρυβο και τα προβλήματα  της κυκλοφορίας, τα μπαλκόνια και τα κατώφλια τους έχουν πολλάκις σπάσει από τα τρακαρίσματα των οχημάτων.  Γ) Αυτοί δεν έχουν τον παραμικρό χώρο για να παρκάρουν το ΙΧ τους έστω για πέντε λεπτά.
Οι υπόλοιποι κάτοικοι των παρόδων δεν έχουν την ίδια όχληση και κίνδυνο αλλά περνούν απ΄ τον κεντρικό δρόμο δυό –τρεις φορές τη  μέρα για πέντε λεπτά όλο κι όλο.
Τώρα ως  θέμα που καθυστερεί την υπόθεση είναι η εμπλοκή της Αρχαιολογίας στο δρόμο της οδού Αντωνίου Κοραή. Εκεί για 3 μέτρα τοίχο πέτρινο έναντι του Αγ. Ισιδώρου Καπέλλας καθυστερεί η επίστρωση του δρόμου που θα δώσει την τελική λύση για μονοδρόμηση και της Ιερωνύμου Γοργία από τον φούρνο του Σιδεριδάκη μέχρι Αγ. Τριάδα και της Μερ. Αρχιπελάγους.  Όποιος πάει να δει το τοιχαλάκι με τις 7 τετράγωνες πέτρες που βρέθηκε εκεί, πραγματικά θα γελάσει με την Αρχαιολογική Υπηρεσία ή οποία καθυστερεί τη δουλειά λες και βρήκε τον μέγιστο αρχαιολογικό θησαυρό της Χίου.
Εμπρός κ. ΔΗΜΑΡΧΕ, σας προτείνουμε να μην καθυστερείτε άλλο. Ζητείστε μια άμεση απάντηση της Αρχαιολογίας κι αν δεν την πάρετε τότε βάλτε μόνοι σας τσαϊλι στο τοιχαλάκι 3μ της Αντ. Κοραή , κι ένα σκληρό νάϋλον όπως ξέρουμε ότι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ας έρθουν τα το δούν  και μετά  προχωρήστε να στρώστε το δρόμο της Αντ. Κοραή. Τελειώνετε με το τοιχίο και τη διαπλάτυνση της Σκαραμαγκά, ψηφίστε και υλοποιήστε τη Μονοδρόμηση Φραγκομαχαλά.
Εμπρός λοιπόν κ. ΔΗΜΑΡΧΕ, μην καθυστερείτε.  Εμείς να το ξέρετε άπαντες πλειοψηφία και αντιπολιτεύσεις στο Δήμο Χίου ,   ακούραστα θα γράφουμε και θα ξαναγράφουμε και θα ξαναγράφουμε γι αυτό το θέμα μέχρι να γίνει πράξη. Αγωνιζόμαστε γι αυτό που έχουν όλες οι σύγχρονες πόλεις αλλά και η πόλη της Χίου δηλαδή μονόδρομους. Η κατάσταση στην περιοχή μας  δεν πάει άλλο!!!!
                                                                          Χίος 6-1-10
                                                   Για το ΔΣ του ΔΕΣΜΟΥ του  ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ
                                                                    Ο πρόεδρος
                                                              Ιάκωβος Γ. Μπριλής.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά στην Αγία Τριάδα Καρδαμύλων
Επόμενο άρθροΚοπής πίτας συνταξιούχων ΝΑΤ