Αρχική Νέα Τοπικά Απεργούν και οι δημοσιογράφοι, Τετάρτη 24/2

Απεργούν και οι δημοσιογράφοι, Τετάρτη 24/2

19

 Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, κηρύσσει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου.

Η απεργιακή κινητοποίηση θα αρχίσει στις 6 π.μ. το πρωί της Τετάρτης και θα λήξει στις 6 π.μ. της Πέμπτης 25/02.


Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, αλλά και στις συγκεντρώσεις που θα διοργανωθούν στα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα, ως μια απάντηση στην συντονισμένη επίθεση που δέχονται θεμελιώδη δικαιώματά τους.


Οι αλλεπάλληλες απολύσεις των τελευταίων μηνών, η προσπάθεια που γίνεται από τους εργοδότες για δραστικό περιορισμό των θέσεων εργασίας στο σύνολο των Μ.Μ.Ε., σε συνδυασμό με σχέδια μείωσης αμοιβών ακόμη και κάτω από τα όρια που προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, θέτουν σε εγρήγορση τον δημοσιογραφικό κόσμο όλης της χώρας.


Οι δημοσιογράφοι διεκδικούμε:  • Πλήρη διασφάλιση της απασχόλησης στον κλάδο και την πίστη και απαρέγκλιτη τήρηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

  • Την πλήρη διασφάλιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων.

  • Την εγκατάλειψη από μέρους των εργοδοτών κάθε σχεδίου μείωσης των θέσεων εργασίας και συρρίκνωσης των μέσων ενημέρωσης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠινγκπονγκνιστικά Νέα: Κυρίαρχη Δύναμη η Χίος στη νησιωτική Ελλάδα
Επόμενο άρθροΜέχρι 25/2 αιτήσεις από πλημμυροπαθείς