Αρχική Νέα Τοπικά 24-ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: πάνω από τις αγορές οι άνθρωποι & οι ανάγκες...

24-ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: πάνω από τις αγορές οι άνθρωποι & οι ανάγκες τους

5


«Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση, αντίσταση και αγώνας ενάντια στις απαιτήσεις και τους εκβιασμούς των Αγορών και των κερδοσκόπων, οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους πάνω από τις αγορές», με αυτά τα αιτήματα οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα συμμετέχουν στην 24ώρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
     «Η απεργία αλλά και τα συλλαλητήρια των εργαζομένων (συγκέντρωση στη Χίο στις 10.00 το πρωί στο Εργατικό κέντρο) στόχος είναι να στείλουν ΙΣΧΥΡΟ μήνυμα αντίστασης και διαμαρτυρίας στη Κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στους Νεοφιλελεύθερους «αναλυτές», οι οποίοι στο όνομα της κρίσης και των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας, σχεδιάζουν και προωθούν την κατάργηση κάθε εργασιακού, οικονομικού και ασφαλιστικού μας δικαιώματος», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.
«Θεωρούν ότι είναι η χρυσή ευκαιρία για να «καθαρίσουν» μια για πάντα με ότι έχει απομείνει απ’ το κοινωνικό κεκτημένο στη χώρα μας και στην Ευρώπη, ώστε να διευρύνουν την κερδοφορία των «αγορών»», τονίζει δίνοντας στη δημοσιότητα και πρόσφατα στοιχεία του 2009 για τα δήθεν προνόμια των Ελλήνων εργαζομένων:
     α) Μέσες αποδοχές στο 73% της Ευρωζώνης
     β) Αγοραστική δύναμη στο 83% της Ευρωζώνης
     γ) Παραγωγικότητα στο 93,5% της Ευρωζώνης
     «Από τα ανωτέρω στοιχεία γίνεται φανερό ότι όχι μόνο δεν υπάρχουν περιθώριο για περαιτέρω μειώσεις αλλά απεναντίας είναι επιτακτική ανάγκη για άμεση βελτίωση των αποδοχών και της Αγοραστικής Δύναμης των Ελλήνων Εργαζομένων ώστε να προωθηθεί η αναγκαία σύγκλιση μισθών όπως εξάλλου έχει γίνει με τιμές και το κόστος ζωής», καταλήγει η ανακοίνωση.
     
                                 

«ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ» καλεί το Π.Α.ΜΕ.
«Για να αποκρούσουμε το αντεργατικό τσουνάμι στους μισθούς, το ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, στο ίδιο το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, που διοργανώνει ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στην είσοδο της Απλωταριάς..
Με σύνθημα καμιά θυσία για την πλουτοκρατία τονίζει:
«Είναι κατασκευασμένο παραμύθι ότι οι εργαζόμενοι στηρίζουμε τα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και Ε.Ε. Τα στηρίζουν οι εργοδότες, οι ξεπουλημένες ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, κάποιοι καλοθρεμμένοι δημοσιογράφοι των μεγαλοεργολάβων της ενημέρωσης, οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί όπως το Δ.Ν.Τ., η Παγκόσμια Τράπεζα κλπ.
* Είναι ψέμα ότι αυτά τα μέτρα είναι αναγκαία και προσωρινά. Τα είχαν προαποφασίσει εδώ και χρόνια και αξιοποιούν την κρίση για να τα επιβάλλουν. Είναι μέτρα αναγκαία μόνο για τους καπιταλιστές, Έλληνες και ξένους. Όχι μόνο θα παραμείνουν μετά την κρίση, αλλά θα δημιουργήσουν την ανάγκη για ακόμα χειρότερα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.
* Είναι αθλιότητα ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ότι σώζουν την πατρίδα, αυτοί που αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώνουν τις συντάξεις και τους μισθούς, ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία, στέλνουν τα παιδιά μας στην ανεργία, κάνουν κόλαση τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Από ποιόν τη σώζουν; Από το λαό της;;; Το μόνο που σώζουν είναι τα κέρδη των καπιταλιστών. Πατριωτικό είναι ό,τι συμφέρει τους εργαζόμενους και όχι τα ντόπια και ξένα μονοπώλια».

                                          Απεργούν διπλωματούχοι μηχανικοί
Συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία και από τους διπλωματούχους μηχανικούς της χώρας, που τονίζουν ότι αυτές οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα και αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών.
«Να σημειωθεί ότι το ΤΕΕ, το τελευταίο διάστημα, διαπιστώνοντας ότι οι μηχανικοί στη χώρα μας, ως επιστήμονες, εργαζόμενοι, πολίτες, συναισθάνονται και βιώνουν την τρέχουσα οικονομική κρίση, έχει επεξεργαστεί και τεκμηριώσει συγκεκριμένες απόψεις για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, με γνώμονα ότι πράγματι πρόκειται για ιστορική στιγμή, ίσως η μοναδική ευκαιρία για αλλαγές του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας, για ανατροπές των οικονομικών πολιτικών που κατέστησαν την Ελλάδα κύριο στόχο αυτών που συνέβαλαν στην παγκόσμια κρίση, των κερδοσκόπων, όσων πειραματίζονται με νέους κανόνες πειθαρχίας που θα αντικαταστήσουν το σύμφωνο σταθερότητας. Στόχος του ΤΕΕ είναι να δοθεί ένα όραμα στους εργαζόμενους στους οποίους επιβάλλονται μέτρα στα όρια των αντοχών τους ή και πέραν αυτών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Διήμερη απεργία στο Βοήθεια στο Σπίτι
Συμμετοχή στη διήμερη απεργία, 24 & 25 Φεβρουαρίου, των εργαζομένων στο βοήθεια στο Σπίτι αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα προγράμματα της Χίου.
Καλώντας στη συγκέντρωση τονίζουν ότι:
– είναι σε κατάσταση ομηρίας 7-8 χρόνια και απλήρωτοι ξανά
– εν αναμονή μιας απαράδεκτης ένταξης στο ΕΣΠΑ, αφού μπορεί να οδηγήσει σε συρρίκνωση δομών και εργαζομένων, ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της Πρόνοιας
– χωρίς θεσμική κατοχύρωση που θα διασφαλίζει μόνιμα όλους τους εργαζόμενους και τη συνέχιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους εξυπηρετούμενους.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠινγκπονγκνιστικά Νέα: Κυρίαρχη Δύναμη η Χίος στη νησιωτική Ελλάδα
Επόμενο άρθροΜέχρι 25/2 αιτήσεις από πλημμυροπαθείς