Αρχική Απόψεις Aρθρα Πολύδωρος Λαμπρινούδης: υπέρ 1 Δήμου & υποψήφιος

Πολύδωρος Λαμπρινούδης: υπέρ 1 Δήμου & υποψήφιος

11

  
   Σε δημόσια κοινοποίηση των απόψεών του για το χωροταξικό σχεδιασμό που πρέπει να έχει ο Νομός με το σχέδιο «Καλλικράτης» προχώρησε ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης. Ο νυν Νομάρχης τονίζει ξεκάθαρα ότι «μόνο ένας ισχυρός Δήμος σε όλη τη Χίο μπορεί να είναι αποτελεσματικός» και για τον οποίο επιθυμεί να είναι υποψήφιος.
     Συγκεκριμένα αναφέρει:
    
     «Αγαπητές συμπολίτισσες
     Αγαπητοί συμπολίτες,
     Καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της Δημόσιας Διαβούλευσης για το Σχέδιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», θεωρώ υποχρέωσή μου να κάνω δημόσια γνωστές τις σκέψεις και τις προτάσεις μου που αφορούν στην προοπτική αυτοδιοίκησης και ανάπτυξης του τόπου μας.
     Η βασική αρχή του Σχεδίου «Καλλικράτης» για τη νησιωτική Ελλάδα συμπυκνώνεται στην αρχή «Κάθε νησί, ένας Δήμος». Αυτή η αρχή βρίσκει κατ’ εξοχήν την εφαρμογή της στην περίπτωση της Χίου.
     Πράγματι, όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού μας, συνηγορούν για τη δημιουργία ενός Δήμου ισχυρού, σύγχρονου και αποτελεσματικού, στην υπηρεσία της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών.
     Αν μάλιστα μελετήσουμε με προσοχή τις αυξημένες αρμοδιότητες που προβλέπει το Σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» για τη Νέα Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση (πολεοδομία, υγεία, πρόνοια, κτηματολόγιο, μεταφορές & επικοινωνίες κ.ά), γίνεται σαφές σε όλους ότι μόνο ένας ισχυρός Δήμος σε όλη τη Χίο μπορεί να είναι αποτελεσματικός.
     Κάθε άλλη προσέγγιση, που αυξάνει αυθαίρετα τον αριθμό και τη χωροθέτηση των Δήμων στη Χίο, ακόμα κι αν δεν υποκρύπτει μικροσυμφέροντα και προσωπικές επιλογές, οδηγεί αντικειμενικά σε μη λειτουργικούς και θνησιγενείς ΟΤΑ, χωρίς εγγυήσεις αποτελεσματικότητας και παραγωγής έργου με καταστροφικά αποτελέσματα.
     Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι προσωπικές πολιτικές που υπήρξαν τα τελευταία χρόνια στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, οδήγησαν δυστυχώς τη Χίο ένα νησί με δημοκρατική – προοδευτική παράδοση, σε αποτελέσματα που παρέδωσαν την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση στις συντηρητικές δυνάμεις.
     Είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι πρέπει τούτη την ώρα να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Πρέπει να υπερασπιστούμε τις βασικές αρχές αυτής της τολμηρής μεταρρύθμισης, χωρίς να υποκύπτουμε σε ετερόκλητες συμμαχίες που στην πράξη την ακυρώνουν και παραπλανούν τους πολίτες.
     Σ’ αυτό το πλαίσιο, με αυτές τις ξεκάθαρες αρχές, επιδιώκοντας σταθερά ισχυρή και δημοκρατική Τοπική Αυτοδιοίκηση,  ο υποφαινόμενος  θέτει την εμπειρία, τις προτάσεις και τις σκέψεις του στην κρίση τη δική σας, στην κρίση των πολιτών της Χίου.
    
     Πολύδωρος Λαμπρινούδης
     ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠινγκπονγκνιστικά Νέα: Κυρίαρχη Δύναμη η Χίος στη νησιωτική Ελλάδα
Επόμενο άρθροΜέχρι 25/2 αιτήσεις από πλημμυροπαθείς