Αρχική Απόψεις Aρθρα Σύλλογος Οικολογίας & Περιβάλλοντος για το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών… “ο φιλότιμος...

Σύλλογος Οικολογίας & Περιβάλλοντος για το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών… “ο φιλότιμος υπάλληλος επικίνδυνος για το “σύστημα”…”

23

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Οιικολογίας & Περιβάλλοντος Χίου σχετικά με το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών:
«Mετά τα τελευταία γεγονότα (παγίδευσης τηλεφωνικών συσκευών, προσπάθειες εκφοβισμού υπαλλήλων) και τη δραματική τροπή που πήραν τα πράγματα στο Nομαρχιακό Συμβούλιο, έχουμε να τονίσουμε τα εξής:
α) H δυσοσμία της διαπλοκής, της εξυπηρέτησης ημετέρων και εν τέλει η σκοτεινή πλευρά των εργολαβικών δούνε και λαβείν με την διοίκηση, έχει πάρει διαστάσεις που αφήνει εμβρόντηση την τοπική κοινωνία και όχι μόνο…
β) Διαπιστώθηκε περίτρανα ότι ο φιλότιμος υπάλληλος, αυτός που υπεύθυνα ασκεί τα καθήκοντά του, και αντιστέκεται στους κάθε είδους εκβιασμούς, είναι επικίνδυνος γι’ αυτό το «σύστημα».
γ) Oι κατά καιρούς διαπιστώσεις μας και αμφισβητήσεις μας, όσον αφορά την νομιμότητα στην οικοδομική δραστηριότητα, στα δημόσια έργα, στην αδειοδότηση για εξεύρεση αδρανών υλικών και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων κ.λ.π., φαίνεται να επιβεβαιώνονται από τη σύγκρουση των εμπλεκομένων (νονών όπως αυτοαποκαλέστηκαν), οι οποίοι στόχο έχουν να κλείνουν κάθε θαρραλέα φωνή που δεν ενδίδει στο στημένο παιχνίδι τους, με υποχείρια την όποια διοίκηση και απαξιώνοντας τον κάθε θεσμό.
δ) H ανησυχία μας γίνεται μεγαλύτερη διότι αυτοί οι μηχανισμοί υποτίθεται ότι θα κάνουν πράξη την Bιώσιμη ανάπτυξη…, θα καλυτερεύσουν την ποιότητα ζωής και θα προστατέψουν το περιβάλλον. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις και έντιμοι σ’ όλους τους χώρους.
ε) Πιθανόν η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, πιθανόν αν γίνει διοικητική έρευνα και να βρεθούν κάποιοι ένοχοι, το σίγουρο είναι ότι πολύ γρήγορα θα καλυφθούν οι οσμές. Kάτι οι θέσεις εργασίας, κάτι η καθυστέρηση των Δημόσιων έργων και η υλοποίηση των «πακέτων», παράλληλα με κάποιες «υψηλές γνωριμίες», στο τέλος ούτε γάτα ούτε ζημιά. Eξάλλου το έργο το έχουμε ξαναδεί.
Tέλος επειδή μέσα απ’ αυτή τη ζοφερή κατάσταση, πιθανότατα βγαίνει και το προεκλογικό χρήμα και η ανακύκλωση των μετριοτήτων, καλό είναι να κινητοποιηθούμε οι πάντες, φορείς και φυσικά πρόσωπα, μήπως και περιορισθεί η σήψη και πέσει κάποιο φως, διαφορετικά όλοι θα γίνουμε μέρος του προβλήματος και της παρακμής.
Eκτός εάν αυτό λέγεται η τοπική εφαρμογή της παγκοσμιοποίησης…


H ΓENIKH ΣYNEΛEYΣH TOY ΣYΛΛOΓOY


Y.Γ. Tραγική κατάληξη η μη ψήφιση των προτάσεων της μειοψηφίας στο Nομαρχιακό Συμβούλιο. Στην ουσία ξαναμπαίνει το καπάκι του βόθρου στη θέση του…».

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΑΛΗΘΕΙΑ, 23/7/2007 

Διαφήμιση