Αρχική Νέα Τοπικά Α. Μιχαηλίδης: για στάση κυβέρνησης, Εκκλησίας, πολιτών στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης

Α. Μιχαηλίδης: για στάση κυβέρνησης, Εκκλησίας, πολιτών στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης

144

“Ο τόπος μας δοκιμάζεται από μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση με την μορφή πανδημίας. Παρότι η κατάσταση φαίνεται να ελέγχεται προς το παρόν, είναι προφανές ότι οι πολίτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μια συνεχώς επιδεινούμενη εξέλιξη. Χρέος όλων μας είναι αυτές τις στιγμές να δείξουμε υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης και να συμμορφωνόμαστε απόλυτα προς τις υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας και των αρμόδιων αρχών.
Ας δίνουμε την απαραίτητη προσοχή στις υποδείξεις τους και να μην παρασυρόμαστε από ανεύθυνες φωνές ή δημοσιεύματα που δυστυχώς κυκλοφορούν ευρέως το τελευταίο διάστημα”, σημειώνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλιδης.

“Παράλληλα η κυβέρνηση, συνεχίζει ο κ. Μιχαηλίδης, οφείλει άμεσα να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας, το μόνο ικανό αυτή την στιγμή να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας.
Η στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό, έχοντας σημαντικά υποχωρήσει το τελευταίο διάστημα, είναι επιτακτική ανάγκη. Οι άνθρωποι του δημόσιου συστήματος υγείας κάνουν αυτήν την στιγμή υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες. Για μια ακόμα φορά αξίζουν τον δημόσιο έπαινο.
“Τέλος η διοικούσα Εκκλησία, οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να παραμερίσει σκοταδιστικές και αναχρονιστικές αντιλήψεις. Η πλήρης συμμόρφωση στις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας, μπροστά στην πανδημία που δοκιμάζει τον κόσμο, δεν αποτελεί υποχώρηση των θεολογικών αντιλήψεων ή της θρησκευτικής πίστης. Αποτελεί πράξη ύψιστης ευθύνης και τελικά έμπρακτης αγάπης προς το πρόσωπο του ανθρώπου. Άλλωστε, απόψεις που εξέφρασαν φωτισμένοι θρησκευτικοί παράγοντες δείχνουν προς την κατεύθυνση μιας άλλης σοβαρής προσέγγισης”, καταλήγει ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕξώδικος δήλωση- διαμαρτυρία των Ενώσεων Αστυνομικών υπαλλήλων για τις συνθήκες κράτησης προσφύγων- μεταναστών μετά την 1η Μαρτίου
Επόμενο άρθροΔιακοπή δρομολογίων στη γραμμή Χίος- Τσεσμέ, λόγω κορονοϊού