Αρχική Νέα Τοπικά Αντιπεριφερειάρχης ο Παντ. Μπουρνιάς- Κριτική από την “Συμπαράταξη Πολιτών”

Αντιπεριφερειάρχης ο Παντ. Μπουρνιάς- Κριτική από την “Συμπαράταξη Πολιτών”

36

Τον ορισμό του ανεξάρτητου Περιφερειακού Συμβούλου, Παντελή Μπουρνιά, της Περιφερειακής Ενότητας Χίου ως Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με αντικείμενα ευθύνης θέματα: «ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ», ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.
Ο κ. Μπουρνιάς είχε εκλεγεί Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό “Εμείς, για το Αιγαίο” της Χριστιάνας Καλογήρου.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης ευχαρίστησε παράλληλα για την προσφορά του, τον αποχωρούντα Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελή Μπουγδάνο, για όσα προσέφερε κατά την διάρκεια της θητείας του.

“Παρακολουθούμε όπως και οι υπόλοιποι πολίτες του Β.Αιγαίου τις οβιδιακές μεταμορφώσεις των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων που, αφού ανεξαρτητοποιήθηκαν, παρέλαβαν το αντίτιμο της πράξης τους. Δικαίωμα τους, ας τους κρίνουν όσοι τους ψήφισαν.

Αυτό που για τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει σημασία, είναι αν αυτές οι αλλαγές θα συμβάλουν στη βελτίωση του έργου της Περιφερειακής Αρχής προς όφελος όλων όσων κατοικούμε και δραστηριοποιούμαστε στα νησιά αλλά και των γενεών που έρχονται”, σημειώνει ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Σπιλάνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αδεια πουκάμισα που ντύνουν τις καρέκλες το μοίρασμα οφιτσίων από τον Περιφερειάρχη.

Παρακολουθούμε όπως και οι υπόλοιποι πολίτες του Β.Αιγαίου τις οβιδιακές μεταμορφώσεις των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων που, αφού ανεξαρτητοποιήθηκαν, παρέλαβαν το αντίτιμο της πράξης τους. Δικαίωμα τους, ας τους κρίνουν όσοι τους ψήφισαν.

Αυτό που για τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει σημασία, είναι αν αυτές οι αλλαγές θα συμβάλουν στη βελτίωση του έργου της Περιφερειακής Αρχής προς όφελος όλων όσων κατοικούμε και δραστηριοποιούμαστε στα νησιά αλλά και των γενεών που έρχονται.

Οι αντιπεριφερειάρχες μπορεί να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, αλλά το ενδιαφέρον είναι άλλο. Για να χρυσωθεί το χάπι στον κ.Μπουγδάνο που αντικαταστάθηκε από την Αντιπεριφέρεια Χίου, “φτιάχτηκε” μια αντιπεριφέρεια με αντικείμενο “ηλεκτρονική διακυβέρνηση, διαχείριση προγραμμάτων (πλην ΕΣΠΑ) και Ιαματικών Πηγών”. Θα μας απαντηθεί ότι αυτές είναι προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής. Καλά μέχρι εδώ, αν και μπορούμε να πούμε ότι αποκαλύφθηκαν ξαφνικά ως τέτοιες γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχαν, όπως και αυτές της κας Ανδρεάδη (προώθηση τοπικών προϊόντων) και του κ. Αθηνάδη (επιχειρηματικότητας και καινοτομίας).

Ομως στην ανακοίνωση της ανάληψης καθηκόντων από τον κ. Μπουρνιά οι αρμοδιότητες αλλάζουν: παραμένει η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και έχουμε δύο νέες, αυτές του απόδημου ελληνισμού και τού χωρικού σχεδιασμού!!! Μέσα σε μια ημέρα άλλαξαν σχεδιασμός και προτεραιότητες της περιφερειακής αρχής; Η έτσι κι’ αλλιώς το πουκάμισο είναι άδειο και απλά ντύνει τη καρέκλα;

Αυτό που διαπιστώνουμε καθημερινά – όπως το βιώνει και κάθε πολίτης αυτού του τόπου – είναι ότι ούτε όραμα υπάρχει, ούτε σχέδιο. Μόνο οι καρέκλες και η προσπάθεια διατήρησης σ’ αυτές. Τα προβλήματα των πολιτών μπορούν να περιμένουν τη λύση τους μέχρι την έξοδο της ταινίας της κας Ντενίση στις μεγάλες οθόνες.

Γ.Σπιλάνης
Επικεφαλής Συμπαράταξης Πολιτών του Β.Αιγαίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι επαγγελματίες Καρφά- Αγίας Ερμιόνης- Μ. Λιμνιώνα μετέφεραν τα προβλήματά τους στο Ν. Μηταράκη
Επόμενο άρθροΛιγότερα χρήματα στους δικαιούχους του εξοικονομώ στο Β. Αιγαίο δίνει λανθασμένη ερμηνεία για το νησιώτικο ΦΠΑ