Αρχική Νέα Τοπικά Οι επαγγελματίες Καρφά- Αγίας Ερμιόνης- Μ. Λιμνιώνα μετέφεραν τα προβλήματά τους στο...

Οι επαγγελματίες Καρφά- Αγίας Ερμιόνης- Μ. Λιμνιώνα μετέφεραν τα προβλήματά τους στο Ν. Μηταράκη

96

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή τους, επισήμανε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Καρφά- Αγίας Ερμιόνης- Μέγα Λιμνιώνα, στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στο πολιτικό γραφείο του Χιώτη βουλευτή ο Σύλλογος κατέθεσε υπόμνημα με τα σοβαρότερα θέματα που αντιμετωπίζει μία κατεξοχήν τουριστική περιοχή του νησιού.

Σαν σημαντικότερο πρόβλημα της περιοχής Καρφά, επισημάνθηκε αυτό με την ΕΤΑΔ. Παρά τις προσπάθειες του Δήμου, τα συμβόλαια από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου έρχονται στους επαγγελματίες με μεγάλη καθυστέρηση και πολλές φορές μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου.

Παράλληλα έθεσαν το θέμα με το κτήριο Γιαμού που η εικόνα του πάνω στην παραλία του Καρφά είναι αυτή της εγκατάλειψης.

Το «ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα» που έγινε η συνάντηση επισήμανε εξάλλου με ανάρτησή του ο υπουργός κ. Μηταράκης.
Όπως αναφέρει ο Συλλόγος Επαγγελματιών εξέφρασε την ικανοποίηση του για το έργο επέκτασης του αεροδρομίου.
“Αίτημα τους η υπάρχουσα ηρεμία στο νησί σε σχέση με το μεταναστευτικό να διατηρηθεί. Τονίστηκε ότι, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις, η δομή καραντίνας στη Λευκωνιά λειτούργησε αποτελεσματικά, χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα στην περιοχή. Επίσης τόνισα”, σημειώνει ο κ. Μηταράκης, “την σημασία της διατήρησης του νησιωτικού ΦΠΑ που πετύχαμε φέτος”.

Δίνοντας στη δημοσιότητα το υπόμνημα που παρέδωσε στον υπουργό ο σύλλογος θεώρησε σκόπιμο να σχολιάσει “προς αποφυγή κάθε παρερμηνείας”, όπως αναφέρει, ότι είναι “ενάντια σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας υπερδομής στο νησί , καθώς επίσης και με την δομή καραντίνας στην περιοχή κοντά στον ΚΑΡΦΑ, η οποία αντίκειται στις χρήσεις γης όπως αυτές έχουν καθοριστεί με τα ΣΧΟΟΑΠ της Δ.Ε. Αγ. Μηνά του Δήμου Χίου”.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΡΦΑ- ΥΠΟΜΝΗΜΑ προς Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚανονικά λειτουργούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου
Επόμενο άρθροΑντιπεριφερειάρχης ο Παντ. Μπουρνιάς- Κριτική από την “Συμπαράταξη Πολιτών”