Αρχική Απόψεις Aρθρα Απαράδεκτη ρατσιστική επίθεση στη Χίο, του Ν. Ροδίτη

Απαράδεκτη ρατσιστική επίθεση στη Χίο, του Ν. Ροδίτη

394

Ρατσιστική επίθεση δέχτηκαν δύο γυναίκες από το χωριό Καλλιμασιά στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Χαλκειούς στη Χίο, την Πέμπτη 19 Μαρτίου, από τρεις άλλες γυναίκες (που το πιθανότερο είναι κάτοικοι στο συγκρότημα των κατοικιών), επειδή πήγαν με σκοπό να παραδώσουν ρούχα και τρόφιμα σε οικογένειες προσφύγων – μεταναστών που διαμένουν στο γειτονικό ΚΥΤ της ΒΙΑΛ. Η μία από τις δύο γυναίκες που δέχτηκε την επίθεση κοντά στο μίνι μάρκετ που υπάρχει στο συγκρότημα, είναι η πρεσβυτέρα του Προέδρου του Συνδέσμου Κληρικών Χίου και ιερέα στο χωριό Καλλιμασιά, που δεν ήταν η πρώτη φορά που πρόσφερε ρούχα σε πρόσφυγες που τα είχαν ανάγκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες δέχτηκαν επίθεση από τις 3 γυναίκες που τις συνέλαβε η αστυνομία, αφού είχε κατατεθεί μήνυση, οι οποίες εκτός των ύβρεων, βιαιοπράγησαν εναντίον τους χτυπώντας με αυτοσχέδια ρόπαλα στο κεφάλι την πρεσβυτέρα και προκαλώντας ζημιές στο αυτοκίνητό της. Για τις δύο γυναίκες, 50 και 56 ετών, η δίκη ορίστηκε για τις 25 Μαϊου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου και η ανήλικη (κόρη της 50χρονης) θα δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ανηλίκων την 1η Ιουνίου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ:
ΤΟ ΚΑΡΦΙ, 28/3/20,
του Νίκου Ροδίτη

Η ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ καταδικάζει τη νέα ρατσιστική επίθεση στο Χαλκειός της Χίου. «Το συγκεκριμένο γεγονός προστίθεται στις εγκληματικές ενέργειες με ρατσιστικά κίνητρα του εμπρησμού της αποθήκης ρουχισμού των αλληλέγγυων και της απειλής για μια δεύτερη ίδιας χρήσης, καθώς και σε σωρεία άλλων στη Μυτιλήνη και αλλού. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι αυτές οι ενέργειες που σταλάζουν μίσος και διαχέουν ρατσισμό και φαρμάκι στη κοινωνία μας, πρέπει να καταδικαστούν από όλους όσους διαθέτουν ανθρωπιά μέσα τους, να απομονωθούν αυτές οι φωνές και πράξεις και να καταδικαστούν. Ευθύνες γι’αυτή την κατάσταση έχει και η κυβερνητική πολιτική, έτσι όπως εκφράζεται στο νησί από τον υπουργό Μηταράκη, ο οποίος είτε με το ρατσιστικό λόγο, που χρησιμοποιεί αρκετές φορές, είτε με τη διχαστική του πολιτική στη συγκεκριμένη περιοχή, είτε με το να μην αποσυμφορίζει τη ΒΙΑΛ, υποδαυλίζει τέτοιες ενέργειες. Απαιτούμε οι αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές να πράξουν ό,τι είναι απαραίτητο για να διερευνηθούν οι υποθέσεις σε βάθος, να βρεθούν οι ένοχοι όλων των περιπτώσεων, για να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους και να προφυλάξουν από τη δική τους σκοπιά την κοινωνία από ρατσιστικές πρακτικές όλων των εκφάνσεων, είτε πρόκειται για τους εμπρησμούς είτε για επιθέσεις και προπηλακισμούς, είτε για διαδικτυακή ρατσιστική βία και εκφοβισμό. Δυστυχώς το αυγό του φιδιού έχει εκκολαφθεί και πρέπει να ληφθούν τώρα μέτρα».
Πηγή: Chios News
Νίκος Ροδίτης

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠότε τελειώνει η ψυχοθεραπεία;, της Μ. Μαγγανάρη
Επόμενο άρθροΕκπαίδευση στην εποχή του κορονοϊού: Σωστές οι ευθύνες, λάθος τα πρόσωπα, του Κ. Πουλιανού