Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Δήμαρχοι Λέσβου και Χίου: Κατά των κινητοποιήσεων για τις Νέες Δομές

Δήμαρχοι Λέσβου και Χίου: Κατά των κινητοποιήσεων για τις Νέες Δομές

67

Οι Δήμαρχοι, Στρατής Κύτελης Μυτιλήνης και Σταμάτης Κάρμαντζης Χίου προχώρησαν την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου στην ακόλουθη κοινή δήλωση, με την οποία διαχωρίζουν τη θέση τους για την Προγραμματισμένη Κινητοποίηση κατά των Νέων Δομών αλλά και για τον ένα χρόνο από την επέμβαση των ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο.
Συγκεκριμένα δηλώνουν:

“Σε μία περίοδο που το πρόβλημα του μεταναστευτικού/ προσφυγικού έχει τοποθετηθεί σε μία σοβαρή βάση με σημαντικά βήματα για την επιστροφή της κανονικότητας στις τοπικές μας κοινωνίες, κάποιοι εμφανιζόμενοι ως δήθεν σωτήρες αναμοχλεύουν συνεχώς και δυσμενώς την κατάσταση, ξεσηκώνοντας τους κατοίκους των νησιών μας και δυναμιτίζοντας την ατμόσφαιρα.

Ισχυρίζονται ότι αποτελούν τη φωνή του λαού, στην πραγματικότητα όμως προπαγανδίζουν και εκμεταλλευόμενοι τις θέσεις που κατέχουν, καλούν τους πολίτες να ταυτιστούν με τις δικές τους απόψεις, προσπαθώντας να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, διχάζοντας τις ήρεμες τοπικές μας κοινωνίες και επιχειρώντας να παρασύρουν τους Δημότες μας σε παράλογες ενέργειες, ενώ αποκρύπτουν τις ολέθριες συνέπειες από την λειτουργία των ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ και την ΒΙΑΛ, δηλαδή τις ακατάλληλες δομές εντός του αστικού ιστού της Μυτιλήνης και της Χίου.

Είναι πλέον σαφές ότι σκοπός όλων αυτών δεν είναι να λύσουν προβλήματα αλλά να επιβιώσουν πολιτικά με το λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Εμείς με ωριμότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα συνεχίσουμε τη διεκδίκηση των δικαίων μας με κάθε πρόσφορο μέσο, με διάλογο, διάθεση για επίλυση του προβλήματος και σε καμία περίπτωση δε θα συμμετάσχουμε σε αναίτιες, εξεγέρσεις και ατέρμονες μάχες με μοναδικούς ηττημένους τις τοπικές μας κοινωνίες. Απέχουμε από το πολιτικό παιχνίδι του διχασμού που κάποιοι επιχειρούν να στήσουν.

Συνεχίζουμε να είμαστε προσηλωμένοι στο μοναδικό μας στόχο που είναι η επίλυση των προβλημάτων και η πρόοδος του τόπου μας!”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜήνυμα αγώνα την Τετάρτη, 23/2, από Χίο και Μυτιλήνη για τις Νέες Δομές
Επόμενο άρθροΣυντονιστική Επιτροπή: Ενωμένοι την Τετάρτη, 23/2, στην πλατεία!