Αρχική Απόψεις Aρθρα Για την ειρήνη και τη φιλία των λαών!, του Ν. Ροδίτη

Για την ειρήνη και τη φιλία των λαών!, του Ν. Ροδίτη

274

Η πολύ δραστήρια Τομεακή Οργάνωση Χίου της ΚΝΕ για την προετοιμασία της συμμετοχής στο 27ο Αντιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ που φέτος θα γίνει στην Πάτρα σε λίγες μέρες προγραμμάτισε την εκδήλωση με θέμα: «Έλα μαζί μας στον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά. Χίος 1998 – Πάτρα 2018. Σταθερά στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για την ειρήνη και τη φιλία των λαών»!
Ένα θέμα και σύνθημα που τόνισε ιδιαίτερα στο «Κ» η Γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης του ΚΚΕ Χίου η κα Μαρίνα Κυριάκου. Αυτή η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στην είσοδο της Απλωταριάς στο κέντρο της πόλης της Χίου και ώρα 19.30.

ΚΑΡΦΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Γράφει από τη Χίο ο Νίκος Ροδίτης
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΟ ΚΑΡΦΙ, 30/6/2018)

Να πούμε πως φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη διοργάνωση του Πανελλαδικού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ που έγινε το 1998 στη Χίο. Ένα διήμερο που ήταν αξέχαστο! Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ στο νησί δούλεψαν με αισιοδοξία, μεράκι και ενθουσιασμό για την σημερινή εκδήλωση όπου απευθυνόμενοι στο αρχείο του «Ριζοσπάστη» και της Κομματικής Οργάνωσης συγκεντρώνουν φωτογραφικό υλικό και άλλα αρχεία για να παρουσιαστούν στην εκδήλωση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν συνεντεύξεις που δίνονται αυτή την περίοδο από νεολαίους της εποχής, στελέχη και μέλη του Κόμματος σήμερα.
Tην κεντρική ομιλία θα κάνει ο Θάνος Μπίμπας, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Ξεχωριστής σημασίας στην εκδήλωση θα είναι η παρουσία αντιπροσωπείας μελών της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας, όπου και θα χαιρετίσουν από το βήμα της εκδήλωσης.
Ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με την πολιτική άποψη του συγκεκριμένου κόμματος, ο τρόπος που τοποθετείται το ΚΚΕ τόσο στο θέμα για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, άλλο τόσο στο προσφυγικό ζήτημα είναι σωστός, νομίζουμε.
Και αυτό γιατί είναι μια λογική και ψύχραιμη φωνή χωρίς να οξύνει τα πράγματα, το αντίθετο προσπαθεί να ενώσει τους λαούς που έτσι και αλλιώς οι απλοί άνθρωποι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους.
Τέλος, στην σημερινή εκδήλωση θα παρουσιαστεί και μουσικό καλλιτεχνικό αφιέρωμα. Ενώ η Τομεακή Οργάνωση του κόμματος καλεί σε μαζική συμμετοχή απόψε τη νεολαία και το λαό της Χίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑλ.Τσίπρας: Διατήρηση μειωμένου Φ.Π.Α στα πέντε νησιά της πρώτης γραμμής υποδοχής προσφύγων
Επόμενο άρθροΤαξίδι με τους στίχους του Γιάννη Αγγελάκα, παρουσίαση από Σπίτι Λογοτεχνίας (VIDEO)