Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Κλειστά όλα τα σχολεία την Πέμπτη, επιμένει η “Μπάρμπαρα”

Κλειστά όλα τα σχολεία την Πέμπτη, επιμένει η “Μπάρμπαρα”

187

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Χίου την Πέμπτη, 9/2/23, αφού συνεχίζεται η κακοκαιρία και αναμένεται επιδείνωση αύριο το πρωί. Σχετική εισήγηση προς το Δήμαρχο Χίου έγινε από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.

Η ΔΙΠΕ Χίου, ανακοινώνει ότι μετά την τελευταία ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες για ραγδαία επιδείνωση των καιρικών φαινομένων στο νησί μας, προτάσσοντας την ασφάλεια του Προσωπικού της (μαθητών και εκπαιδευτικών), εισηγήθηκε στον Δήμαρχο Χίου, Κο Κάρμαντζη Σταμάτιο την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας ΟΛΩΝ των Μονάδων της για την Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023.

«Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο νησί», συνιστά στους πολίτες ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.
Χαρακτηρίζοντας «απρόσμενη» τη χιονόπτωση στη Νότια Χίο και στα μαστιχοχώρια που σημειώθηκε από τα ξημερώματα της Τετάρτης και συνεχίστηκε κατά διαστήματα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας καλεί τους πολίτες να μετακινούνται μόνο εφόσον είναι αναγκαίο.

Εν τω μεταξύ η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου υπενθύμισε και πάλι την υποχρέωση των οδηγών να έχουν εφοδιασμένα τα οχήματά τους με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα κατά την κυκλοφορία τους.
Από το μεσημέρι της Τετάρτης τα πιο δύσκολα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου στη Χίο είναι:
• Άγιος Γεώργιος Συκούσης – Βέσσα – Ελάτα.
• Λιθί – Αρμόλια.

Πάντως το πρωί της Πέμπτης ιδιαίτερη προσοχή λόγω του παγετού θα χρειάζεται το οδικό δίκτυο Καρυές- Αυγώνυμα, από το 18ο χιλιόμετρο Χίου- Βολισσού, το οδικό δίκτυο της Αμανής και του Πελινναίου.
Από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου, και σε συνεργασία με τις κοινότητες και τις κατά τόπους εθελοντικές ομάδες, έγιναν προσπάθειες για να παραμείνουν καθαροί και ασφαλείς οι δρόμοι στα χωριά Αγίου Γεωργίου Συκούση, Βέσσας, Ελάτας, Λιθίου, Δαφνώνα, Θολοποταμίου που παρουσίασαν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

ΦΩΤΟ: Ευάνεμος Βέσσα

 

Διαφήμιση