Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ματαίωση αίτησης Ελληνικού Δημοσίου για το Θόλος, μετά από τρίτο αίτημα για...

Ματαίωση αίτησης Ελληνικού Δημοσίου για το Θόλος, μετά από τρίτο αίτημα για αναβολή

64

Στην ματαίωση της υπόθεσης της αίτησης του Ελληνικού Δημοσίου, για να εισέλθει δια της υφιστάμενης οδού στο ακίνητο στην περιοχή της Θόλους και να ξεκινήσει εργασίες για τη Νέα Δομή προσφύγων- μεταναστών, οδηγήθηκε το Πρωτοδικείο Χίου.
Το αίτημα του Ελληνικού Δημοσίου για αναβολή της συζήτησης, επικαλέστηκε κώλυμα μάρτυρα, απερρίφθει από την Πρόεδρο της έδρας, αφού ήταν το τρίτο αίτημα για αναβολή της συζήτησης για το συγκεκριμένο θέμα. Και στη συνέχεια ανακοίνωσε την ματαίωση της διαδικασίας.
«Αυτό σημαίνει ότι με αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει έρεισμα για να ξεκινήσουν οι εργασίες» σχολίασε η νομική εκπρόσωπος του Δήμου Χίου Αναστασία Καρατζά.

Πάντως μεταξύ των συγκεντρωμένων που βρέθηκαν το πρωί έξω από το Πρωτοδικείο Χίου, χαρακτηριζόταν ως κίνηση ελιγμού η συγκεκριμένη στάση του Ελληνικού Δημοσίου, ώστε να περάσουν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και κατόπιν το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να επανέλθει με κάποιο τρόπο στο θέμα.
Χαρακτηρίστηκε πάντως ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στην πορεία ως μια μεγάλη νίκη από πλευράς του Δήμου Χίου, που σε όλη τη διαδικασία έχει τη νομική υποστήριξη και από το Δικηγορικό Σύλλογο Χίου.

Την ικανοποίησή τη εκφράζει η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου που με ανακοίνωσή της «χαιρετίζει την σημερινή εξέλιξη της ματαίωσης της συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει το Υπουργείο Μετανάστευσης για την δομή στο Θόλος.
Ως Περιφερειακή Αρχή αισθανόμαστε δικαιωμένοι από την σημερινή εξέλιξη και δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα στον οποίον έχουμε πρωτοστατήσει από την πρώτη μέρα της θητείας μας, τασσόμενοι στο πλευρό των νησιωτών του Βορείου Αιγαίου», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦίλοι Μονοπατιών Χίου: Κάλεσμα σε εθελοντική δράση
Επόμενο άρθροΑπεργία Πέμπτη 21/9 για το αντεργατικό νομοσχέδιο- συγκέντρωση στην είσοδο της Απλωταριάς