Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος “Στην πράξη θέλουμε να δούμε τα χειροκροτήματα”, αντιδρά το ΣΕΣΝΟΧ στους νοσηλευτές...

“Στην πράξη θέλουμε να δούμε τα χειροκροτήματα”, αντιδρά το ΣΕΣΝΟΧ στους νοσηλευτές δύο ταχυτήτων (VIDEO)

114

Αντίθετοι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης που προωθεί τη δημιουργία δύο κλάδων νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία, ανάλογα με το αν είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων Ιδρυμάτων ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι οι νοσοκομειακοί.
Χθες στα πλαίσια πανελλαδικής στάσης εργασίας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην είσοδο του Σκυλίτσειου, από το ΣΕΣΝΟΧ.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Γιάννης Λαμπαδοχυτός επισήμανε ότι το 40% των νοσηλευτών των Νοσοκομείων είναι στην κατηγορία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν σηκώσει δε το βάρος όχι μόνο της μονής βάρδιας στα νοσοκομεία αλλά ακόμα και της εκπαίδευσης του νεοδιοριζόμενου προσωπικού τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το γεγονός ότι πριν από 8 χρόνια και πάλι είχαν προσπαθήσει να περάσουν ανάλογη διάταξη, κατήγγειλε η αντιπρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Μαρία Σαραντινίδη, τονίζοντας ότι το σωματείο διεκδικεί ενιαίο Νοσηλευτικό Κλάδο , όπου θα περιλαμβάνονται όλες οι Επαγγελματικές Κατηγορίες Νοσηλευτών (ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ).
«Τα χειροκροτήματα για μας δεν ήταν τίποτα, στην πράξη θέλουμε να το δούμε. Με ένα ενιαίο κλάδο νοσηλευτικού προσωπικού με διακριτά καθήκοντα. Αλλά αυτό που πάει να γίνει είναι αν μη τι άλλο μεγάλη αδικία», τόνισε η Μ. Σαραντινίδη.
«Σαν ΔΕ, προσπαθούμε να στηρίξουμε το ΕΣΥ, ότι καθήκοντα και αν μας αναθέτουν.
Στο 70% των βαρδιών είμαστε μόνοι μας οι ΔΕ και το κάνουμε. Ούτε δυσανασχετούμε αλλά ούτε και το έχουμε πάρει πάνω μας», σημειώνει ο νοσηλευτής ΔΕ Νίκος Κουντούδης.
«Όλα τα παιδιά είναι στην πρώτη γραμμή, μακάρι να μην γίνει αυτή η αδικία και να μην έχουμε δύο κλάδους χωρισμένους που η φωνή τους δεν θα ακούγεται τόσο έντονα. Αν περάσει κανείς την πόρτα του νοσοκομείου, όλοι το ίδιο προσφέρουμε άσχετα αν είμαστε ΔΕ ή ΤΕ-ΠΕ», σημειώνει ο κ. Κοντούδης.

«Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται», σημείωσε η γραμματέας του ΣΕΣΝΟΧ Ολυμπία Κουβαρά.
«Πετώντας στον Καιάδα το νοσηλευτικό προσωπικό ΔΕ, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, μην αναγνωρίζοντας τις θυσίες και τους κόπους τόσων ετών για να σταθεί το ΕΣΥ όρθιο.
Στάθηκαν επάξια με τους ΤΕ- ΠΕ νοσηλευτές, εκπαίδευσαν πολλούς από αυτούς, κράτησαν μονοβάρδια ακόμα και χωρίς παρουσία γιατρού.
Και αυτό είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που θέλει υποστελεχωμένα νοσοκομεία και φθηνά εργατικά χέρια: τους ΔΕ», τόνισε η κα Κουβαρά.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ Χίος τιμά τον Άγιο Ισίδωρο
Επόμενο άρθροΔήλωση Δημάρχου Χίου για αντιπλημμυρικά έργα- υπόμνημα για Καλοπλύτη