Αρχική Νέα Τοπικά Η Χίος τιμά τον Άγιο Ισίδωρο

Η Χίος τιμά τον Άγιο Ισίδωρο

147

Την 14η Μαϊου 2020, επέτειο της Ιεράς Μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ισιδώρου, του και Πρωτομάρτυρος της Χίου, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία “κεκλεισμένων των θυρών” στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου και στη συνέχεια από τις 10.00 π.μ. ο Ιερός Ναός θα παραμείνει ανοικτός μέχρι το βράδυ, ώστε να μπορούν οι πιστοί να προσέρχονται για ατομική προσευχή και να προσκυνούν τα ιερά λείψανα του Αγίου.
Επίσης, η Ιερά Μνήμη του Αγίου Ισιδώρου που μαρτύρησε σύμφωνα με την παράδοση στους μαστιχώνες της Νότιας Χίου θα εορτασθεί, σύμφωνα με παλαιότερη ισχύσασα τάξη, την οποία επανέφερε ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, την πρώτη Κυριακή μετά την 14η Μαΐου, δηλαδή την Κυριακή 17 Μαΐου 2020 με Αρχιερατική Χοροστασία στην Ακολουθία του Όρθρου και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου.
Πανηγυρικά εξάλλου με Ακολουθία Μεγάλου Εσπερινού, Αρχιερατική Θ. Λειτουργία και Ιερή Λιτανεία στην πόλη θα εορτασθεί, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020 μαζί με την Εορτή όλων των Αγίων της Χίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟταν αργεί ο πραματευτής… φταίει η αρχαιολογία!, ανακοινώσεις για αντιπλημμυρικό Καλοπλύτη
Επόμενο άρθρο“Στην πράξη θέλουμε να δούμε τα χειροκροτήματα”, αντιδρά το ΣΕΣΝΟΧ στους νοσηλευτές δύο ταχυτήτων (VIDEO)