Αρχική Νέα Τοπικά Σε αναβρασμό Λαγκάδα- Συκιάδα- Βροντάδος για την δομή Μηταράκη στο Θόλος

Σε αναβρασμό Λαγκάδα- Συκιάδα- Βροντάδος για την δομή Μηταράκη στο Θόλος

280

Άμεση είναι η αντίδραση των τοπικών κοινοτήτων στην Δημοτική Ενότητα Ομηρούπολης, στα όρια της οποίας προγραμματίζεται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου το νέο Κλειστό Κέντρο προσφύγων- μεταναστών.
Συγκεκριμένα χθες ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε την θέση Ακρα Παχύ Θόλους για τη μεταφορά του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.
Ενώ όμως χαρακτήριζε ως πρόθεση τη δημιουργία δομής στη συγκεκριμένη θέση, αυτή ήταν ήδη μεταξύ των δομών σε όλη τη χώρα όπου έγινε διακήρυξη διαγωνισμού, από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, για την υλοποίηση του έργου «Σχεδιασμός, υλοποίηση, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία τηλεπικοινωνιακών υποδομών στις Δομές προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας αιτούντων άσυλο/ προσφύγων και μεταναστών». Ενα έργο εκτιμώμενης αξίας 15.970.273,50 Ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24%)…

Σήμερα, Παρασκευή στις 5.00 μ.μ., συνεδριάζουν εκτάκτως τα Τοπικά Συμβούλια σε Συκιάδα και Βροντάδο και μία ώρα μετά στη Λαγκάδα.
Επίσης αύριο Σάββατο στις 11.00 το πρωί τα τοπικά συμβούλια θα συναντηθούν με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και το απόγευμα (30/1/21) θα πραγματοποιηθεί Λαϊκή Συνέλευση σε Συκιάδα (5.00 μ.μ.) και την Κυριακή στη Λαγκάδα (6.00 μ.μ.).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚΙΝΑΛ Χίου: αρτίστας του… διαίρει και βασίλευε ο υπουργός
Επόμενο άρθροΔήλωση Α. Μιχαηλίδη για την απόφαση δημιουργίας νέου ΚΥΤ στο Θόλος