Αρχική Νέα Τοπικά Συντονιστική Επιτροπή: «Προγραφές και προκλήσεις του υπουργού μετανάστευσης κ. Μηταράκη»

Συντονιστική Επιτροπή: «Προγραφές και προκλήσεις του υπουργού μετανάστευσης κ. Μηταράκη»

59

“Η Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων της Χίου καταδικάζει απερίφραστα τις ενέργειες του υπουργού μετανάστευσης κ. Μηταράκη, που το τελευταίο διάστημα επιδίδεται απροκάλυπτα σε όργιο προκλήσεων εναντίον όποιου αμφισβητεί την πολιτική του ίδιου και της κυβέρνησης που εκπροσωπεί”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή σχολιάζοντας τόσο τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής στη Λαγκάδα αλλά και όσα έχουν σχέση με το Θολοποτάμι*.

Έφτασε στο σημείο να εκφοβίζει ένα ολόκληρο χωριό, το Θολοποτάμι, γιατί τόλμησαν οι κάτοικοι να τον σατιρίσουν, θυμίζοντας μαύρες εποχές αλήστου μνήμης.

Έστειλε την αστυνομία να ψάχνει τους ενόχους του εθίμου, αντιδημάρχους και παρατρεχάμενους, δηλώσεις μετανοίας από τον πρόεδρο και τη νεολαία του χωριού, όλα στη λογική της αποκατάστασης της εύνοιας της… αυτού μεγαλειότητος του κ. Μηταράκη!
Νόμισε ότι οι “αμαρτωλοί” νέοι του χωριού θα του ζητούσαν γονυπετείς συγγνώμη.
Για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι δεν έχει Χιώτικη καρδιά και δεν σκέφτεται, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των Χιωτών γι’ αυτό και ενοχοποίησε ένα έθιμο!!! Οι νέοι όμως, του γύρισαν την πλάτη και απέμεινε στην “παλλαϊκή» συγκέντρωση στο Θολοποτάμι μόνος του, με τους μπράβους του και τους μετακλητούς του. Πήρε ένα σκληρό μάθημα από τους περήφανους νέους του χωριού ότι η “συμπάθεια”, πολύ δε περισσότερο ο σεβασμός δεν επιβάλλονται με τις απειλές και το βούρδουλα!

Δε σταμάτησε όμως εκεί !

Με προκλητικότητα και θράσος επισκέφθηκε τη Λαγκάδα, ένα από τα χωριά που γειτνιάζει με το Θόλος στο οποίο η κυβέρνηση και ο ίδιος επιθυμούν να στήσουν τη φυλακή ανθρωπίνων ψυχών των 5000 και βάλε, για να συνεχιστεί η τραγικότητα των εικόνων «άνθρωποι και ποντίκια» τις οποίες ζήσαμε στη ΒΙΑΛ που υποτίθεται θα την έκλεινε το Πάσχα.
Ήθελε να το «παίξει» ο Πραίτωρας που πίνει το ουζάκι του και το πόπολο χειροκροτά.
Δεν του βγήκε όμως ούτε εκεί, πήρε την αρμόζουσα απάντηση από τους προέδρους Λαγκάδας και Συκιάδας και από τους κατοίκους της Λαγκάδας που με τα συνθήματα και τη στάση τους τού ξεκαθάρισαν ότι οι πολιτικές τής κυβέρνησης και του ίδιου δεν θα περάσουν. Με την ουρά στα σκέλια έφυγε κι αυτός και οι κλακαδόροι του, χύνοντας φυσικά το γνωστό τους διχαστικό δηλητήριο. «Ήταν αριστεροί και αυτοί που θέλουν ανοιχτά σύνορα» προβοκάρισε από τα κοινωνικά δίκτυα και αναμετάδωσαν τα παπαγαλάκια του.

Αφού λοιπόν ήταν μόνο «αριστεροί» και οπαδοί των ανοιχτών συνόρων, προς τι τόσος πόνος κ. Μηταράκη και κύριοι της κυβέρνησης;;
Προς τι οι «Κλουζώ» στο Θολοποτάμι να ψάχνουν και στη Λαγκάδα η όλη σκηνοθεσία με τον πρώην αντιδήμαρχο Ομηρούπολης για να σας στρώσει το δρόμο;;

Μήπως γιατί γνωρίζετε, βλέπετε και καταλαβαίνετε από πέρσι μέχρι σήμερα ότι ενάντια στην πολιτική σας είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Χιωτών, ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας;;

Μήπως γιατί βλέπετε και ψηφοφόρους σας να αντιδρούν και να μη συντάσσονται με τα απάνθρωπα και καταστροφικά για το νησί Μας, σχέδιά σας μόνιμου εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά μας;;

Μήπως γιατί βλέπετε ότι εσείς και η κυβέρνηση σας δεν μπορείτε να μας μιλάτε για σύνορα όταν τα γκριζάρετε με τη βούλα μέσω του νέου Συμφώνου, όταν στην πρώτη γραμμή άμυνας του νησιού στήνετε στρατόπεδα συγκέντρωσης άμαχου πληθυσμού;

Μήπως τα όσα κάθε φορά παπαγαλίζετε για να διχάσετε δείχνουν τον πανικό σας, γιατί σας έχουμε πάρει είδηση κι εσάς και την κυβέρνησή σας και θα πληρώσετε βαρύ τίμημα;;

Η Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων της Χίου για πολλοστή φορά καλεί όλους τους Χιώτες να υψώσουν το ανάστημα τους, να μπλοκάρουν τα κυβερνητικά σχέδια για τις φυλακές της ΕΕ στα νησιά μας ώστε να σταματήσουν τα νησιά μας να αποτελούν διεθνώς το στίγμα του ανθρώπινου πολιτισμού εξ αιτίας του απάνθρωπου εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών.
Συνεχίζουμε, με ψηλά το κεφάλι μέχρι την τελική νίκη!

Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων της Χίου


Σ.σ.: Αντιδράσεις για Θολοποτάμι
Σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί στο Θολοποτάμι με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Ανάστασης. Σε ένα διφορούμενο “έθιμο”, που δυστυχώς διατηρείται μέχρι τις μέρες σε διάφορες περιοχές της χώρας και θέλει η κούκλα- ιούδας να καίγεται στην πυρά της  ώρα της Ανάστασης, τοποθετήθηκε γη φωτογραφία του υπουργού σαν μάσκα στην αυτοσχέδια κούκλα.
Το γεγονός έμεινε στα όρια του χωριού, ως μια μορφή σάτιρας, όμως την επομένη στην τοπική ιστοσελίδα του “χιακού λαού” (φωτογραφία) δημοσιεύθηκε ανακοίνωση του Προέδρου της Κοινότητας Θολοποταμίου στην οποία σημειώνονταν τα εξής:
«Το ατυχές γεγονός με τον κύριο Μηταράκη δεν έγινε εσκεμμένα, αλλά έγινε στα πλαίσια σάτιρας και εθίμου από παιδιά κάτω των 19 ετών από αμέλεια. Επίσης θέλω να μεταφέρουμε τη συγγνώμη των παιδιών του φανού για την ατυχή αναστάτωση που πήρε το όλο θέμα.».
Σχετικά με τα όσα αναφέρει και υπαινίσσεται η Συντονιστική Επιτροπή στην ανακοίνωση δεν έχει υπάρξει καμία άλλη ανακοίνωση από κάποιο φορέα..