Αρχική Απόψεις Aρθρα Τραγικές συνθήκες στο HOT SPOT της Χίου, του Ν. Ροδίτη

Τραγικές συνθήκες στο HOT SPOT της Χίου, του Ν. Ροδίτη

2232

Ήταν αναμενόμενη μια τέτοια πολύ άσχημη κατάσταση στο HOT SPOTS στη Χίο, αφού δεν υπήρχε σωστός σχεδιασμός των αρμόδιων…
Τις τελευταίες μέρες έχουμε μπαράζ ανακοινώσεων και καταγγελιών από τις δημοτικές παρατάξεις.
Εμείς ας δούμε την πιο πρόσφατη ανακοίνωση της ΛΑ.Σ που έχουμε και λέει τα εξής:
”Το απέδειξαν για πολλοστή φορά η κυβέρνηση της ΝΔ και οι τοπικοί της άρχοντες σε περιφέρεια και δήμο, ότι δεν ιδρώνει το αυτί τους στο ανθρώπινο δράμα. Παρά τις εκκλήσεις μας εδώ και δυο μήνες εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, για τον επερχόμενο χειμώνα και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, που απαιτούν μέτρα προστασίας για τους εκτεθειμένους σε αυτές πρόσφυγες και μετανάστες, για μωρομάνες και μικρά παιδιά, το αυτί τους δεν ίδρωσε αποδεικνύοντας τη χοντροπετσιά τους στον ανθρώπινο πόνο ένας προς έναν, προκειμένου να μη χαλάσουν χατίρια σε μερίδα των ξενόφοβων ψηφοφόρων τους.

του Νίκου Ροδίτη
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/01/2020
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙ

Όχι μόνο δεν κινητοποίησαν την πολιτική προστασία στο να βρεθούν χώροι προστασίας γι αυτούς τους ανθρώπους αλλά και για τους δικούς μας που εξίσου χειμάζονται, Ρομά κλπ, αλλά δεν έπραξαν τίποτε μπροστά στον παραλογισμό στη Χίο τελικά να μην έρθει οχηματαγωγό, που θα βοηθούσε προσωρινά να περάσουν αυτές οι έκτακτες συνθήκες. Ερμητικά κλειστά παρέμειναν τα κτίρια του Καλουτά, του νομικού προσώπου, κλειστά γυμναστήρια, που στο παρελθόν είχαν ανοίξει. Κατά τα άλλα πρώτοι στις εκκλησίες και στα πανηγύρια, πρώτοι στους μεγαλόσταυρους! Ως Λαϊκή Συσπείρωση και με αφορμή πρόσκληση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για την τελετή της κοπής πίτας για το νέο χρόνο με την παρουσία και του Μητροπολίτη Χίου, σιωπηλού επίσης για όλα τα ως άνω, δηλώνουμε ότι δεν παρευρεθήκαμε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση που κράτησαν κυβέρνηση, Περιφερειακή και δημοτική αρχή’’.

Σύμφωνα πάντως με τον Δήμαρχο Χίου, η δημοτική αρχή διέθεσε τον χώρο της ανακύκλωσης αμέσως μόλις της ζητήθηκε, προκειμένου να ζεσταθούν οι μετανάστες-πρόσφυγες καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες. «Περίπου 1800 με 2000 άτομα μπήκαν στον χώρο της ανακύκλωσης στην ΒΙΑΛ όπου είχαμε τοποθετήσει σόμπες και μοιράστηκαν κουβέρτες», τόνισε ο δήμαρχος.

Η εύλογη απορία μας είναι γιατί τώρα άνοιξε ο συγκεκριμένος χώρος, την στιγμή που τόσο καιρό κοιμόντουσαν οι πρόσφυγες και μετανάστες μέσα στα γύρω χωράφια, μέσα στις λάσπες και στα κρύα; Και φυσικά ελπίζουμε να παραμείνει ανοικτός ο χώρος τουλάχιστον για όλο τον χειμώνα…
Νίκος Ροδίτης

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣκοτείνιασε η μέρα, από την Ευγ. Κώττη
Επόμενο άρθροΟκτώ παιδιά, του Κ. Τσόλα