Αρχική Απόψεις Aρθρα Βιοπαράλογος καθαρισμός Βολισσού, γράφει ο Γ. Μακριδάκης

Βιοπαράλογος καθαρισμός Βολισσού, γράφει ο Γ. Μακριδάκης

221

Το κυριότερο έργο που έχει ανάγκη εδώ κ χρόνια η Βολισσός είναι ο βιολογικός καθαρισμός, αλλά μόλις επιτέλους έφτασε κοντά η στιγμή της κατασκευής του ταράχτηκαν ξανά οι βαλτώδεις βολισσιανές νοοτροπίες κ απειλούν να το ρουφήξουν στον βάλτο τους, όπως συμβαίνει με κάθε έργο κ με κάθε προοδευτική προσπάθεια στο χωριό.
Από τη μια η νοοτροπία του “αφήκετε τα πράματα σαν που είναι” κ από την άλλη ο παραλογισμός που υπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες, φέρανε το θέμα σε αδιέξοδο κ απαιτούν, σύσσωμοι λένε, μαζί κ όλοι οι λαϊκιστές ψηφοθήρες των αντιπολιτευτικών δημοτικών παρατάξεων να μην εφαρμοστεί η μελέτη των επιστημόνων, να μην κατασκευαστεί ο βιολογικός στη θέση που καταλήγουν σήμερα τα λύματα κ τα ρουφάει η γη κ ο υδροφόρος ορίζοντας ζωντανά κ βρωμάει ο τόπος αλλά να τα στείλουν με αντλίες στον ανήφορο κ να φτιάξουν τον βιολογικό πάνω από το χωριό.
Προσωπικά τέτοιον παραλογισμό κ τόση μικροπολιτική εκμετάλλευση πάνω σε ένα έργο βασικής υποδομής κ ανάγκης δεν περίμενα ότι θα δω, παρόλο που τα έχω δει όλα στη Βολισσό τα 10 χρόνια που ζω μόνιμα. Ελπίζω, έστω και μετά από τόσο παραλογισμό να επικρατήσει η λογική κ η μελέτη κ να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου το συντομότερο.

του Γιάννη Μακριδάκη