Αρχική Απόψεις Face-tweet Υπόθεση Μπεκατώρου: Οταν ενοχοποιείται το θύμα, γράφει η Αρκαδία Ψάλτη

Υπόθεση Μπεκατώρου: Οταν ενοχοποιείται το θύμα, γράφει η Αρκαδία Ψάλτη

157
Πάντα ενοχοποιείται ποικιλοτρόπως το θύμα.
Ο κανόνας που δίνει αέρα στα πανιά της κακοποίησης. Την ευθύνη για την εξυγίανση της κοινωνίας και της Ομοσπονδίας την έχει ένα κορίτσι 21 ετών και όχι ας πούμε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Που απ’ ότι σαφέστατα δείχνει η δήλωσή του, ακόμη και να είχε βρει τότε το κουράγιο αυτό το κορίτσι να καταγγείλει τον βιασμό δεν θα υπήρχε καμία πιθανότητα διερεύνησης του αδικήματος μια και το μοτίβο του είναι ακριβώς αυτό.
Ένοχη και η μικρή Σοφία Μπεκατώρου, ένοχη και η ενήλικη που τόλμησε τώρα να μιλήσει.
Ευτυχώς που η κοινή γνώμη τα τελευταία χρόνια αρχίζει και αλλάζει και δίνει αυτό κουράγιο σε όσους έχουν υποστεί παραβίαση σώματος και ψυχής επιτέλους να μιλήσουν Ξέρουν ότι, από κάποιους θα ακουστούν. Ότι δεν είναι μόνοι.
«Αν γινόταν τότε η καταγγελία, που έπρεπε να γίνει τότε, και ήταν πραγματικότητα αυτό το γεγονός, αυτό σημαίνει πως θα διασφαλίζαμε και τα κορίτσια των 12,14,15,16 χρονών που έχουμε αθλήτριες, που είναι μέλη της εθνικής ομάδας και ακολουθούμε ταξίδια», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αντώνης Δημητρακόπουλος.
Το υπέροχο της εποχής που ζούμε είναι ότι οι μάσκες πέφτουν και μια κοινωνία πιο δίκαιη και ασφαλή μπορούμε να εξελίξουμε.
Και θα το κάνουμε.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:

σ.σ. αναδημοσιεύουμε το δελτίο τύπου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας
15-01-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά.
Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου.
Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα.