Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση της Ν.Ε. Χίου του ΚΚΕ για τα έργα στο νομό, ζητά...

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Χίου του ΚΚΕ για τα έργα στο νομό, ζητά παρέμβαση εισαγγελέα

7

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕ Χίου του ΚΚΕ

 

 Η Ν.Ε. Χίου του ΚΚΕ όσο αφορά τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, μεταξύ των πολιτικών παραγόντων του δικομματισμού, σχετικά με την πορεία των εργασιών της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου, και του φράγματος της Κόρης το Γεφύρι έχει να σχολιάσει τα εξής:
Στην πλάτη του Χιώτικου λαού, παίζεται εδώ και χρόνια ένα πολιτικό παιχνίδι μεταξύ διαπλεκόμενων  πολιτικοοικονομικών συμφερόντων του δικομματισμού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, για το μεγάλο φαγοπότι, όσον αφορά την ανάληψη  και την χρηματοδότηση των μεγάλων έργων του νησιού.
 Πίσω από την υλοποίηση των μεγάλων έργων, όπως μαρίνα Νοσοκομείου, νέα πτέρυγα Νοσοκομείου, φράγμα Κόρης το Γεφύρι, σύμφωνα με τα όσα γράφτηκαν στις εφημερίδες από τις αντιπαραθέσεις , των γνωστών «πολιτικών παραγόντων» του δικομματισμού, κρύβεται η αδιαφάνεια, η διαφθορά, η διασπάθιση δημοσίου χρήματος, η υπερτιμολόγηση και υποτιμολόγηση τμημάτων των έργων, παρεμβάσεις πολιτικών παραγόντων με στόχο την εξασφάλιση υπερκερδών από τα κρατικά ταμεία.
Και στα τρία έργα στο νομό μας εμφανίζεται ο ίδιος εργολάβος, ημέτερος κυβερνητικών παραγόντων, γνωστός διαμεσολαβητής στην υπόθεση μεσιτείας της μίζας Τσουκάτου από την Siemens προς τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι όσα ακούστηκαν στον τοπικό τύπο, με τις αντιπαραθέσεις των γνωστών πολιτικών παραγόντων αποτελούν, σημαντικό έργο προανάκρισης του εισαγγελέα με γνώμονα την διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος. Δεν μπορεί να εξαφανίζεται ο/η λειτουργός της δικαιοσύνης ευαίσθητος «για την παρακώλυση συγκοινωνιών» στην κινητοποίηση ενάντια στην απέλαση των μεταναστών του Ιούλη και να καλεί διαδηλωτές σε ανάκριση και σήμερα να αναφέρεται από επίσημα χείλη, καθυστέρηση αποπεράτωσης, αποπομπή εργολάβων, εκατέρωθεν κατηγορίες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος να ποιεί τη νήσσα.
Το ΚΚΕ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο χιώτικο λαό, όταν καθυστερεί αδικαιολόγητα, η αποπεράτωση  της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, που παίζει τόσο σημαντικό ρόλο για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στο ακριτικό μας νησί, καλεί τον εισαγγελέα αυτεπάγγελτα να καλέσει σε προανάκριση τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ώστε η δικαιοσύνη να διαλευκάνει την υπόθεση και να τιμωρηθούν οι τυχόν υπεύθυνοι. Στην ίδια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί και για το φράγμα της «Κόρης Γεφύρι» αφού είναι γνωστά τα τραγελαφικά κόλπα για δεκάδες χιλιάδες φορτηγά με προϊόντα αποχωμάτωσης που κινήθηκαν προς Καρδάμυλα και μάλιστα με επιβεβαίωση του πρώην Δημάρχου του ΠΑΣΟΚ Μαρινάκη, ενώ την ίδια στιγμή τα αναφερόμενα από τη Νομαρχία αποδεικνύουν το αντίθετο.
Το ΚΚΕ επισημαίνει για πολλοστή φορά ότι καπιταλισμός ανεξαρτήτου πράσινου ή γαλάζιου διαχειριστή και χρηστότητα είναι έννοιες ασυμβίβαστες και διαμετρικά αντίθετες. Πίσω από τις κωλυσιεργίες στα έργα πανελλαδικά και στη Χίο κρύβεται το νέο γλέντι σε βάρος του λαού μας που θα κληθεί να πληρώσει διπλά και τριπλά για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους οι χρυσοκάνθαροι του κεφαλαίου. Γι’ αυτό και το πρώτου μεγέθους σκάνδαλο και πάλι είναι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ που συνεχίζει να κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Τη λανθασμένη ψήφο ο λαός μπορεί να τη διορθώσει αρκεί να αγωνιστεί, να τους ξεσκεπάσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να τους μαυρίσει παντού στους αγώνες , στα συνδικάτα και στις κάλπες.
Τέλος το ΚΚΕ δηλώνει ότι θα φέρει το θέμα με επερώτηση στην Βουλή , και καλεί το λαό να αγωνιστεί ενάντια στο  δικομματισμό ισχυροποιώντας το ΚΚΕ τη μόνη εγγύηση για φιλολαϊκές λύσεις.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔέσμος Φραγκομαχαλά: επιμένει για μονοδρόμηση
Επόμενο άρθροΚινηματογραφική Λέσχη: Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτρας