Αρχική Νέα Τοπικά Υπόσχεση Σηφουνάκη για αναβάθμιση αεροδρομίου

Υπόσχεση Σηφουνάκη για αναβάθμιση αεροδρομίου

5

 «Θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υποδομών και εκσυγχρονισμού των αεροδρομίων σε μια σειρά από νησιά, όπως της Πάρου, της Χίου, της Νάξου, της Μυτιλήνης, της Κεφαλονιάς, της Σαντορίνης κ.α.,», δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης.
   Παρουσιάζοντας σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη Τρίτη στη Μυτιλήνη το νέο Γενικό γραμματέα της Γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρη Χαλκιώτη, ο κ. Σηφουνάκης τόνισε πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι το νέο υπουργείο εκτός από τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών περιλαμβάνει και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τις υποδομές. Με αυτό τον τρόπο πιστεύεται ότι θα αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα υποδομών των αεροδρομίων.
   Να σημειώσουμε ότι το θέμα ενδιαφέρει άμεσα τη Χίο, με δεδομένο ότι στις 16 του περασμένου Σεπτέμβρη εκδικάστηκε η υπόθεση για τον ορισμό τιμής μονάδας στην υπό απαλλοτρίωση έκταση σε Φάρκαινα- Κοντάρι. Σύμφωνα δε με το Νομάρχη Πολύδωρο Λαμπρινούδη εντός των ημερών αναμένεται να κοινοποιηθεί η απόφαση του δικαστηρίου για το ύψος της τιμής.
   Εξάλλου την προσεχή βδομάδα οι  Νομάρχες Χίου και Σάμου πρόκειται να έχουν συνάντηση με τον υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στην Αθήνα για το θέμα των λιμενικών εγκαταστάσεων που απασχολούν τους δυο νομούς (Κεντρικό Λιμάνι Χίου και Λιμάνι Ευδήλου).
   Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκαν από την Υπηρεσία πολιτική Αεροπορίας οι όροι του διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας (μεταξύ Αντώνη και της Χίου). Οι υποψήφιες εταιρείες θα πρέπει να υποβάλλουν το φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, ενώ το αεροδρόμιο ΟΜΗΡΟΣ βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με αυτό της Μυτιλήνης (ως επικεφαλή της ομάδας), Καλύμνου και Λέρου.
  

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔέσμος Φραγκομαχαλά: επιμένει για μονοδρόμηση
Επόμενο άρθροΚινηματογραφική Λέσχη: Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτρας