Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Καθαρή Δευτέρα με ένα κρούσμα, εν αναμονή ελέγχων από ΕΟΔΥ σε Αμάδες

Καθαρή Δευτέρα με ένα κρούσμα, εν αναμονή ελέγχων από ΕΟΔΥ σε Αμάδες

83

Ένα κρούσμα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για τη Χίο την Καθαρή Δευτέρα, μετά τα 16 κρούσματα που καταγράφηκαν την Κυριακή 14 Μαρτίου.
Από αυτά τα 16, τα 11 είναι στις Αμάδες, που ανησυχούν ιδιαίτερα το χωριό αφού παρά το ότι από την περασμένη Τετάρτη άρχισε τις ενημερώσεις ο Πολιτιστικός Σύλλογος, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα πάει στο χωριό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει rapid tests σε όλους τους κατοίκους.
Εν τω μεταξύ ένα από τα κρούσματα της Κυριακής, αφορά το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας της Εταιρείας Γονέων Ατόμων Νοητικά Υστερούντων στο Νεοχώρι, που με ανακοίνωσή της η Εταιρεία (η οποία αναρτήθηκε στη σελίδα του Κέντρου στο facebook) γίνεται γνωστό ότι το ΚΔΗΦ θα παραμείνει κλειστό για τους ωφελούμενους για 14 ημέρες.
Αντίθετα οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για την απολύμανση των χώρων και τον έλεγχο των εργαζομένων από την αρμόδια αρχή του ΕΟΔΥ.
Εν τω μεταξύ ιδιαίτερη προβολή έτυχαν κύρια οι Οινούσσες και κατά δεύτερο λόγο τα Ψαρά, λόγω του υψηλού αριθμού των κατοίκων που έχουν εμβολιαστεί, κατατάσσοντάς τα σε περιοχές ελεύθερες από τον κορονοϊό.

Αναλυτικά για Καθαρή Δευτέρα
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σήμερα εντοπίστηκαν 1.134, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 222.281 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 61 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.744 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 46, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.137 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 564 (68.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.
To 82.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.494 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 461 (ημερήσια μεταβολή +8.73%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 447 ασθενείς. Hλικιακή κατανομή: Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).